Betting sidor och spelbolag 2019

betting sidorAtt spela på odds och andra spel, så som casinospel, online blir mer och mer populärt. I samband med detta dyker också nya betting sidor och spelbolag upp hela tiden – vissa bättre och mer seriösa än andra.

Om du är ny och en ovan spelare online kan det vara svårt att veta hur odds och betting går till och vilka bettingsidor som du bör satsa på. Vilka sporter eller andra händelser vill du betta på? Finns det betting sidor med bonus? Vilka spelsidor erbjuder i så fall bäst bonusar? Och vad betyder olika begrepp och termer inom betting? Det, och mycket mer, får du veta genom att fortsätta läsa här nedanför.

Bästa bettingsidorna just nu

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 100% BONUS UPP TILL 1000KR Recension Spela
2 100% upp till 2000kr Recension Spela
3 100% vinstboost upp till 5000 kr Recension Spela
4 1000 SEK Spelkrediter Recension Spela
5 100% UPP TILL 1000 KR Recension Spela
6 2500kr bonus Recension Spela

10 snabba fakta om bettingsidor

Om du är ny inom odds och betting kan det vara bra med kort och grundläggande information om hur bettingsidor generellt sett fungerar, och vad du bör tänka på innan du kommer igång. Här nedan får du därför 10 snabba fakta om bettingsidor på nätet.

Hur rangordnar vi bettingsidor?

Att rangordna bettingsidor betyder inte att det finns en enda sanning om vilken sajt du bör satsa på. Däremot kan det indikera vilka sajter som är mest populära, säkra och har bäst erbjudanden med mera. Genom rangordning får du till exempel bättre insikt i vilka som har de mest fördelaktiga oddsen och oddsbonusarna.

Vad är en insättningsbonus?

En insättningsbonus är ofta, men inte alltid, en välkomstbonus. En sådan bonus innebär att du måste sätta in en särskild summa (eller mer) för att kunna utnyttja din bonus. Ett exempel är att du kan få 100 % bonus om du sätter in 200 kronor eller mer på ditt spelkonto.

Vad menas med omsättningskrav?

De flesta sajter har så kallade omsättningskrav. Det innebär att du måste omsätta en viss summa pengar innan du kan ta del av en eventuell vinst. Om omsättningskravet till exempel är x30 måste du alltså omsätta summan 30 gånger innan du kan ta del av pengarna. Det här kan du läsa mer om på sajtens generella villkor och regler eller i samband med till exempel bonusar och erbjudanden. Bästa oddsbonusar beror därför i hög grad på vilket omsättningskrav som bonusen har.

Är mina vinster skattefria?

Om bettingsajten är registrerad inom EU/ESS-länder är alla vinster skattefria för dig.

Vad betyder minsta odds?

Ett minsta odds är det oddset som en spelsajt erbjuder när en bonus ska omsättas. Vanliga minsta odds ligger på mellan 1,50 och 2,00, men det kan variera.

Kan jag betta i mobilen?

Även det här svaret beror på vilken sajt du väljer att spela på. Idag väljer fler och fler att spela via mobiler och surfplattor, vilket också spelbolagen vet om. Därför är det väldigt vanligt att de erbjuder många av sina spel, inklusive odds och betting, via mobila enheter (såväl iPhone som Android). För det mesta fungerar det lika bra som att spela via en vanlig dator.

Är det säkert att spela på sport?

Ja, det är för det allra mesta säkert att spela på odds. Om du använder dig av något av de spelbolag vi skriver om här, och även andra som är erkända och populära, kan du spela tryggt och säkert.

Vart hittar jag exklusiva bonusar?

Du kan hitta bonusar på de allra flesta bettingsajter idag, men vissa är bättre än andra. Genom jämförelsesajter som denna får du information om de bästa bonusarna just nu. På många sajter kan du också bli VIP-medlem eller delta i lojalitetsprogram och på det sättet få ta del av exklusiva bonusar. Ju mer du spelar på en specifik sajt, desto bättre bonusar kan du då ta del av.

Är sport betting lagligt i Sverige?

Det finns ingen lag som säger att det är olagligt med sport betting i Sverige och du kan spela hos ombud för Svenska Spel eller på deras sajt, dessutom trädde en ny spellag i kraft den 1 januari 2019 som innebär att Svenska Spel förlorar sitt monopol på spel. Det är nu öppet för alla spelbolag att ansöka om spellicens i Sverige. Därför finns det idag en mängd spelbolag med svensk licens.

Vilken åldersgräns gäller?

Åldersgränsen för odds och betting är 18 år, en regel som de allra flesta, och åtminstone seriösa bolag och sajter, följer.

Allt om betting på nätet 2019

Allt om betting på nätet 2019

Att betta på nätet innebär att du spelar om pengar på ett specifikt resultat. Du kan till exempel satsa pengar på vilket lag som ska vinna en fotbollsmatch eller vilken häst som ska vinna ett travlopp, men också mycket mer än så. Att betta på nätet är både enkelt och går snabbt, och passar därför de flesta. Idag kan du betta på en rad olika saker, men sport är i särklass det vanligaste alternativet. Några exempel är fotboll, trav, ishockey och basket, men också lite mer ovanliga alternativ som dart, snooker och e-sporter.

Dessutom kan du betta på exempelvis musikhändelser och politiska omröstningar med mera. Eftersom det finns så många olika sajter att välja mellan idag är det en bra idé att vända sig till en jämförelsesajt som Esportbets.se för att få reda på mer om de olika sajterna och vad de erbjuder inom till exempel spelutbud, bonusar, betalningsalternativ och hur deras kundtjänst ser ut med mera. Då kan ditt val av sajt bli lite enklare, likväl som din framtida betting.

Hitta svenska spelbolag

Den 1 januari 2019 trädde en ny spellag i kraft. Den nya lagen innebär att de bettingsidor som fortsättningsvis önskar att rikta sig mot svenska spelare måste införskaffa en svensk spellicens. Ett flertal spelbolag har redan ansökt om spellicens och blivit godkända, bland dessa syns aktörer som bet365, Mr Green och Bethard. Den svenska licensen är positiv för spelare på många sätt, exempelvis:

Du vet att spelsajten har en spellicens och kan därför spela med gott samvete

Spelsajterna är erkända även inom betalningar och säkert spelande

Sajterna har ett bra spelutbud

Sajterna följer andra regler, så som åldersgränser för betting

Nya spelbolag

nya spelbolagDet dyker ständigt upp nya bettingsidor på marknaden, och hos oss på Esportbets.se uppdaterar vi dig med information om de nya aktörerna, så länge de är seriösa och säkra. Men du kanske frågar dig varför ska du då välja att bli medlem på en ny sajt istället för några av sajterna med mer erfarenhet och större kundkrets? En anledning kan vara att de nya sajterna är medvetna om konkurrensen som finns idag, och därför gör allt för att du ska spela hos just dem. Det kan till exempel innebära att de nischar sig mot en specifik målgrupp, erbjuder en spelupplevelse utöver det vanliga och kanske även fler och mer förmånliga bonusar än äldre spelsajter. Givetvis skiljer sig dock detta från sajt till sajt, och det är fler faktorer än dessa som avgör om det är rätt spelsajt för just dig.

Bli en vinnare på betting

fotboll betting tipsPrecis som inom de flesta spelformer finns det olika tips och råd om hur du ska gå tillväga innan du kommer igång. Olika sporter och händelser kräver dessutom olika kunskap. Här nedan får du ett gäng tips och råd inom bettingfavoriterna fotboll och hockey (NHL).

 

Fotboll betting tips

Om du är intresserad av att betta på fotboll så listar vi här några bra tips för dig som du kan ha nytta av när du ska lägga ett bet:

tips list 1Satsa på matcher eller ligor som du är hyfsat insatt i. Då går det oftast bättre och är roligare

tips list 2Läs på om hur odds fungerar och jämför olika sajter för att hitta de bästa oddsen

tips list 3Börja att betta enkelt. 1×2 (det vill säga hur matchen slutar) samt över – under (det vill säga över x antal mål exempelvis) är både enkla och populära bettingformer

tips list 4Magkänsla i all ära, men försök att inte enbart betta utifrån magkänslan och hjärtat, utan också utifrån analyser, uttalanden och råd

tips list 5Uppdatera dig ständigt med information om gula och röda kort, laguppställningar och eventuella skador som finns i lagen

Använder du dig av dessa tips kan du snabbt komma igång med ditt spelande, men det viktigaste är att du inför varje match har god kunskap om fotboll överlag och hur oddsensätt samt lagets form, och bestämmer dig utifrån bland annat det. Googla gärna på betting tips fotboll så kan du få många insidertips.

NHL betting tips

Nedan listas här också några tips och råd för dig som är intresserad av att betta på NHL:

tips list 6Om du är ovan spelare är det bra att läsa på om hur odds och betting fungerar generellt

tips list 7Använd dig av jämförelsesajter för att hitta de bästa oddsen

tips list 8Kom igång så snabbt som möjligt när spelen börjar. Då minskar risken för sjunkande odds

tips list 9Betta minst lika mycket med hjärnan som med hjärtat. Är du säker på att ditt favoritlag ska vinna eller tror du egentligen att de kan komma att förlora just den här matchen?

tips list 10Håll dig uppdaterad om de olika lagens struktur, spelare och skador med mera, eftersom det kan påverka en match väldigt mycket

Utöver dessa tips är det såklart också viktigt att du har koll generell koll på sporten. Utan den kunskapen minskar dina chanser till att betta ”rätt” rejält. Sök även gärna på nätet om betting tips NHL eftersom du kan få mycket information från andra insatta aktörer.

Jämför bästa oddsbonusar

oddsbonusarInnan du börjar spela på odds är det en stor fördel att ta reda på mer om odds och hur det fungerar – det är nämligen inte alltid helt enkelt att ha koll på. Man pratar ofta om bättre och sämre odds, men också om bättre och sämre oddsbonusar. Hos Esportbets.se kan du jämföra olika oddsbonusar för att hitta de som passar dig allra bäst. De mest populära är dock de som erbjuder ett gratis spel eller de som ger en viss summa pengar för att betta med.

Betta på mer än enbart sport

Det allra vanligaste i odds- och bettingsammanhang är sport betting, inte minst fotboll och ridsporter så som trav. Det finns dock mycket annat att betta på också. Exempel på detta är olika evenemang och tävlingar, så som Melodifestivalen och Eurovision samt politik, men också exempelvis väder.

Betting på Melodifestivalen & Eurovision

Betting på just Melodifestivalen och Eurovision har ökat sedan det blev möjligt att spela på det. Mycket beror på att det hålls flera deltävlingar och att omröstningen idag inte bara styrs av en jury. I flera veckor innan går det att följa hur oddsen ser ut för de olika deltagarna.

Betting på politik

En annan populär tilldragelse att betta på är val inom politiken. Där tilldrar sig nog valet i USA störst intresse för betting. Det är stor massmedial bevakning och oftast ett mer showliknande val. Men även inrikes har det börjat att dyka upp händelser som passar för vadslagning och ju mer som händer på den politiska scenen desto mer intressant blir det att betta på politik.

Bredda dina kunskaper om spelbolag hos Esportbets.se

kunskap sport bettingOm du är ny inom odds och betting finns det en rad frågor du kan ställa dig själv innan du kommer igång med spelandet. Som sagt finns det en hel del saker att betta på, och dessutom en mängd olika sajter att välja mellan. Hos oss kan du få mycket matnyttig information för att öka dina kunskaper. Här nedan får du tips på ett par frågor som du kan ställa dig själv för att komma fram till vad som passar just dig bäst.

Vad har du för budget?

Innan du börjar spela är det alltid bra att göra en spelbudget som du sedan kan hålla dig till. Även ditt val av spelbolag kan komma att påverkas av detta, beroende på till exempel bonusar, omsättningskrav och andra regler och villkor som gäller hos just dem. Kom ihåg att aldrig spela för mer än vad du har råd med och de pengar som du har avsatt för spelande, då det i värsta fall kan resultera i skulder.

Snabb identifiering med BankID

Du har säkert inte missat den nya svenska spellagen som inträdde januari 2019. För dig som spelare innebär det en rad olika förändringar, en skillnad är att spelbolag med svensk licens nu rekommenderas att erbjuda BankID för att bekräfta spelares identitet. Den här typen av e-legitimation används även hos bland annat banker, myndigheter, organisationer och nu finns det alltså även bettingsidor med BankID.

Vilka speltyper är du ute efter?

Fundera alltid på vad du är intresserad av att betta på – då kommer det bli betydligt roligare. Är du intresserad av och kunnig inom en specifik sport? Eller föredrar du andra händelser så som politik eller musikevenemang? Det här kan påverka valet av bettingsida och spelbolag, då de väljer att nischa in sig på olika områden. Vissa har dessutom bättre odds i live-format eller i specifika ligor inom en sport. Dessutom kan det vara bra att jämföra de olika oddsen som erbjuds på sajterna, då vissa är bättre och mer fördelaktiga för dig än andra.

Säkra och effektiva betalningsmetoder

Minst lika viktigt som det är med ett bra spelutbud, fina bonusar och en lättillgänglig struktur är också betalningsmetoder. För att du ska känna dig trygg och säker bör du välja sajter som erbjuder erkända betalningsmetoder, och gärna flera olika som du kan välja mellan. Kortbetalningar (VISA, MasterCard och ibland Maestro) och e-plånböcker (till exempel Skrill och Neteller) är två av de vanligaste metoderna. Se också till att din privata information, så som kortuppgifter, är krypterade och inte kan läcka ut till en tredje part. Det är också bra med snabba in- och utbetalningar. Generellt sett går det till exempel snabbare att använda sig av e-plånböcker än av bankkort. De spelbolag som vi hänvisar till på Esportbets.se uppfyller alltid kraven på säkra och effektiva betalningar.

Upptäck odds sidor för proffsspelare

Alla som hittar hit är inte nybörjare, vissa av er är specialister på spel och har därför särskilda krav på odds sidor. Där utmärkande funktioner som är ett måste för rutinerade bettare är välutvecklade livesektioner, fokus på förmånliga odds och statistikverktyg.

De som har vadslagning som sitt levebröd är i många fall väldigt kalkylerande och har ett långsiktigt tänk. För sådana spelare är därför inte en jättebonus det första man tänker på, utan snarare vad ett spelbolag kan erbjuda i form av utbud, marginaler så väl som spelalternativ.

Ett spelbolag som är känt för att prioritera just experter och storspelare är Pinnacle, de sätter inga irriterande vinstgränser som vissa bolag gör, dessutom erbjuder de marknadens lägsta marginaler och därmed bäst spelvärde. Men tråkigt nog har Pinnacle ingen licens i Sverige och accepterar därför inte svenska spelare. De verkar inte heller ha några planer på att införskaffa svensk licens inom en snar framtid.

Istället kan vi rekommendera Betfair som tillhandahåller det mesta som proffsspelare är ute efter.

Spelsajter för proffs erbjuder alltså:

  • Vinster utan några begränsningar
  • Små marginaler och därför bästa oddsen
  • Brett utbud av livebetting
  • Färre kampanjer och tävlingar än normalt

Bet sidor med nischad inriktning

I de flesta fallen är bet sidor i princip identiska – snarlika utbud, bonuserbjudanden, betalningsalternativ och så vidare. Detta i kombination med att allt fler konkurrenter tar plats gör att somliga spelsajter väljer nischade inriktningar. Tanken är självklart att sticka ut i mängden och därigenom dra till sig spelare.

Exempel på aktörer som valt tydliga inriktningar:

Betway (e-sport i fokus)

Betway har sitt fotfäste i Storbritannien och är en veteran i branschen, och har med hjälp av esporten lyckats modernisera sig själva. Av de mer etablerade aktörerna ligger Betway i framkant när det kommer till vadslagning på e-sport, och det syns bland annat genom att de har en hel sektion dedikerat åt fenomenet. Dessutom agerar man sponsor till kända lag som Ninjas in Pyjamas och BIG, därtill sponsrar man även diverse turneringar som äger rum runt om i världen.

Paf (samhällsnyttiga ändamål)

Pafs affärsidé är fin och annorlunda gentemot sina konkurrenters. Rätt och slätt går deras filosofi ut på att en viss del av deras företagsvinst ska läggas på samhällsnyttiga ändamål. Paf stödjer bland annat Ålands handikappsförbund, Ålands Natur & Miljö, Rädda Barnen, Fixtjänst och en bunt andra organisationer och projekt.

Coolbet (transparens)

Till ytan påminner Coolbet om ungefär vilken oddssida som helst. Det speciella med dessa är deras transparens, det vill säga att de delar med sig av information som få andra spelbolag gör. Till exempel har du hos Coolbet möjlighet att se vad andra medlemmar spelar på och omsättning för matcher.