Bettingsidor med BankID

bettingsidor med bankidHär kommer vi beskriva hur du kan spela med BankID samt våra rekommendationer för hur du gör säkra transaktioner med denna metod. Idag finns det många bettingsidor med BankID och det går utmärkt att använda sig av denna legitimeringsmetod när du ska betta.

Nedanför hittar du alla spelbolag som accepterar Bank-ID 2019, gör ditt val och kom igång med att spela på bara någon minut!

 

Spelbolag som accepterar BankID 2019

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 100% upp till 2000kr Recension Spela
2 100% vinstboost upp till 5000 kr Recension Spela
3 1000 SEK Spelkrediter Recension Spela
4 100% upp till 1000kr Recension Spela
5 2500kr bonus Recension Spela
6 100% upp till 1000kr + 100kr Gratisspel Recension Spela

Säker inloggning med BankID

Att använda denna metod vid inloggning och för att registrera dig är väldigt säkert och kan i det närmaste jämföras med ett pass eller ett körkort. Om du har detta i åtanke och behandlar ditt elektroniska ID med samma säkerhetstänk som ett pass eller ett bankkort är betting med BankID ett säkert sätt att spela på. Därför finns det idag många spelbolag med BankID.

Skydda ditt BankID genom att aldrig ge någon din kod och aldrig öppna upp det på någon annans uppmaning. Du bör alltid läsa gällande villkor noga så att du ser att texten överensstämmer med det du ska legitimera dig mot eller det som du ska bekräfta. På detta sätt kan du göra din spelupplevelse på oddssidor BankID rolig och säker.

Så fungerar betting med BankID

Att registrera dig eller logga in hos spelbolag med BankID är både lätt och snabbt. När du registrerar dig med denna metod slipper du fylla i personliga uppgifter som namn och adress. Detta sköts automatiskt. Att logga in med denna metod fungerar på samma sätt som för registrering. Du enda du behöver göra är att fylla i ditt personnummer och bekräfta med hjälp av ditt BankID.

1. Välj önskad bettingsida
2. Klicka sedan på “sätt in” eller “spela som gäst”, beroende på vilket spelbolag du väljer
3. Din identitet verifieras i samband med din insättning med BankID
4. Nu kan du börja betta!

Att använda BankID för att göra insättningar och uttag hos ett spelbolag är också mycket smidigt. Du väljer Trustly som insättnings- eller uttagsmetod och fyller i vilket belopp du vill sätta in eller ta ut. Det lägsta beloppet för en insättning brukar vara 100 kronor och maxbeloppet 100 000 kronor. Beloppen kan dock variera något mellan spelbolagen.

Efter att du fyllt i belopp väljer du din bank, fyller i ditt personnummer och legitimerar dig med ditt BankID. Du kommer sedan få välja vilket konto som du vill använda dig av samt bekräfta din insättning eller ditt uttag. Efter detta är det klart. Så här snabbt och smidigt är det att använda Bank-ID 2019 när du bettar på sport online.

BankID allt vanligare hos spelbolag

BankID började bli en vanlig metod för digital legitimering och digitala underskrifter för ett par år sedan, detta eftersom metoden är snabb, enkel och säker. Numera kan du logga in nästan överallt på detta sätt. De senaste åren har även spelbolagen hakat på den här digitala lösningen och idag finns det många spelbolag med BankID på den svenska spelmarknaden.

BankID har blivit populärt för att det är ett snabbt och säkert sätt att registrera sig på. Inloggningarna tar bara några sekunder och du kan även bekräfta insättningar och uttag med hjälp av BankID och Trustly. Det här gör att du kan sköta alla spelrelaterade åtgärder snabbt och säkert utan att riskera att tappa bort några uppgifter rörande din inloggning.

För- och nackdelar med BankID hos spelbolag

Det kan finnas både fördelar och nackdelar med att använda sig av ett BankID hos ett spelbolag oavsett om det handlar om ett kort, en fil eller ett så kallat Mobilt BankID. Det finns dock fler fördelar än nackdelar med metoden och vi ser BankID som en bra och säker metod och rekommenderar därför att använda det hos spelbolag.

Fördelar med Bank-ID

  • Det går snabbt att registrera sig och logga in
  • Du kan snabbt göra insättningar eller uttag
  • Det är säkert att använda BankID
  • Du riskerar inte att tappa bort inloggningsuppgifter

Nackdelar med Bank-ID

  • Du måste alltid ha tillgång till ditt BankID för att logga in
  • Blir du av med ditt BankID eller Mobila BankID tar det lite tid att skapa ett nytt

Vanliga frågor om BankID

Här får du svar på de vanligaste frågorna om BankID betting.

Kan jag verifiera mig med BankID I mobilen?

Ja, det fungerar alldeles utmärkt att verifiera sig med ett BankID i mobiltelefonen. Lösningen kallas då för Mobilt BankID och laddas ner som en app till din mobiltelefon och aktiveras via din internetbank. Det är viktigt att inte ge någon tillgång till din mobiltelefon och din personliga kod. Du bör även se till att uppdatera den tillhörande säkerhetsappen regelbundet.

Vilka banker har BankID?

Ett stort antal banker erbjuder idag BankID till sina kunder. Varje bank kan ha olika tillvägagångssätt när det gäller att beställa och aktivera ett BankID, mer om detta kan du läsa hos respektive bank. Följande banker erbjuder både Bank-ID på fil, BankID på kort samt Mobilt BankID: Handelsbanken, Danske Bank, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Sparbanken Syd, Swedbank, Skandia, ICA banken och Ålandsbanken.

Är Bank-ID gratis?

Att använda dig av ett BankID är alltid helt avgiftsfritt och det är kopplat till ditt personnummer och din personliga bank. Det tillkommer aldrig några avgifter för användandet av ett BankID på kort, fil eller mobila enheter. Om någon utger sig för att vara från banken och påstår att du ska betala för ditt Bank-ID är detta inte sant.

Är Bank-ID säkert?

BankID är ett säkert sätt att verifiera dig med och det är också en säker metod vid insättningar och uttag. Ett BankID är dock aldrig säkrare än vad du gör det till, vilket betyder att du måste vara försiktig med hanteringen av ditt BankID på samma sätt som med ett kontokort, ett pass eller annan legitimation, exempelvis körkort eller ID-kort.

Är Bank-ID avgiftsfritt hos spelbolag?

Ja, det är avgiftsfritt att registrera sig och att logga in. Att använda sig av ett BankID hos ett spelbolag när du bettar kostar ingenting extra just för att du valt den här legitimeringsmetoden. Däremot kan andra avgifter tillkomma för exempelvis uttag hos vissa spelbolag. Detta är dock något som inte har med BankID att göra.

Är inloggning med BankID snabbt?

Inloggning med ett BankID går på bara några sekunder. Du klickar på knappen för inloggning hos ditt spelbolag och fyller i ditt personnummer samt klickar vidare. Du öppnar sedan ditt BankID och bekräftar med din personliga kod. Så fort du har knappat in din kod och tryckt på bekräfta kommer du automatiskt loggas in och kan börja spela.

Läs mer