Bettingsidor med Swish

Swish är idag en av de smidigaste betalningsmetoderna för svenskar. Tack vare den nya spellagen som trädde i kraft 1 januari 2019 kan nu fler spelbolag och bettingsidor erbjuda appen som en betalningsmetod, vilket bara ATG och Svenska Spel kunde göra tidigare. Nu finns appen som betalningsmetod hos de flesta spelbolagen med licens i Sverige, vilket varmt välkomnats av många spelare. De sidor som erbjuder betalmetoden har en stor fördel gentemot de som inte gör det. Swish är en smidig, säker, snabb och kostnadsfri betalningsmetod du kan använda direkt från mobilen. Om du använder betalmetoden och gillar betting, bör du läsa vidare. Här guidar vi dig till bettingsidorna som erbjuder denna smarta betalningsmetod.

“Tack vare den nya spellagen som trädde i kraft 1 januari 2019 kan nu fler spelbolag och bettingsidor erbjuda Swish som en betalningsmetod.”

Spelbolag med Swish 2019

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 100% BONUS UPP TILL 1000KR Recension Spela
2 100% upp till 2000kr Recension Spela
3 100% vinstboost upp till 5000 kr Recension Spela
4 100% UPP TILL 1000 KR Recension Spela

Om Swish

Betalmetoden är en app för att föra över pengar och göra betalningar. Grundidén med appen är att göra betalningar enklare och snabbare. Tjänsten grundades 2012 och ägs av Getswish AB som är ett samarbete mellan Sveriges sex största banker (SEB, Nordea, Swedbank, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank) och Sparbankernas Riksförbund. Betalmetoden erbjuds även av fler än ägarbankerna, bland andra Skandiabanken och ICA-banken. Sedan starten har fler än 1 miljard överföringar gjorts med betalmetoden. En ny undersökning från SIFO visar att appen är det mest populära betalningssättet bland unga (under 25 år) populärare än bankkort som Visa och MasterCard alltså.

Så fungerar betting med Swish

Det är enkelt att använda betalmetoden när du gör en insättning hos bettingsidor. Den största fördelen med appen är att det är så smidigt eftersom du bara behöver verifiera överföringen med BankID. För att kunna göra insättningen krävs det först och främst att du har betalmetoden. Om du inte har den rekommenderar vi att du först läser “Kom igång med Swish” eller läser mer på deras egen hemsida (www.getswish.se).

Insättningar

För att betta med appen måste du som nämnts ha appen samt att du har skaffat ett BankID. Har du detta är processen enkel.

 1. När du gör en insättning och ska välja betalningsmetod väljer du helt enkelt Swish
 2. Fyll i ditt telefonnummer och beloppet du vill sätta in
 3. Öppna appen på din mobiltelefon
 4. Godkänn insättningen med BankID
 5. Klart! Pengarna överförs direkt och finns nu på ditt bettingkonto.

Uttag

För att göra uttag hos bettingsidor kan du dock inte använda betalmetoden. Swish fungerar bara för att göra insättningar hos bettingsidor. Däremot kan du använda många andra vanliga betalningsmetoder vid uttag, bland andra Trustly som idag är den vanligaste och snabbaste metoden. För att ta ut pengar från en bettingsida gör du följande (kan variera beroende på vilken sida du bettar hos):

 1. Klicka på uttag
 2. Fyll i beloppet som du vill ta ut
 3. Välj uttagningsmetod (Swish ej möjligt)
 4. Pengarna förs in på ditt konto. Hur lång tid det tar beror på uttagningsmetod.

Kom igång med Swish

För att kunna betta med betalmetoden krävs det att du har appen installerad. Om du inte har det ännu så måste du göra följande enkla steg:

 1. Koppla ditt telefonnummer till ditt bankkonto. Detta gör du genom att logga in på din internetbank eller kontakta din bank.
 2. Ladda ned appen
 3. Aktivera appen med BankID
 4. Börja Swisha!

Nackdelar med Swish betting

Om du redan har appen så kommer du nog främst att se fördelarna med att använda betalmetoden för betting.

 • Den främsta nackdelen med betalmetoden är att du som inte redan har appen måste ladda ned den och aktivera den. Denna process kan verka krånglig för somliga.

Fördelar med Swish betting

Beskriv fördelarna med att betta med Swish. Inkludera gärna en punktlista med 3-5 snabba punkter.

Du som redan använder betalmetoden vet hur smidigt det är att göra betalningar med denna metod. De främsta fördelarna är:

 • Det är väldigt smidigt och enkelt. Du skriver bara in summan, ditt telefonnummer och sen signerar du med BankID.
 • Det är mycket säkert.
 • Det går snabbt att göra överföringen.
 • Det kostar inget.

Vanliga frågor om Swish

Även om Swish och hur det fungerar är enkelt kan det ändå uppstå frågor och vi har samlat några av dem här.

Är Swish säkert?
Ja, det är en mycket säker och tillförlitlig betalningsmetod. Säkerheten garanteras genom att du måste godkänna transaktionen med BankID.

Kostar transaktioner med Swish något?
Nej, betalmetoden är kostnadsfritt att ladda ned samt att göra överföringar.

Vilka banker har Swish?
SEB, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Sparbanken, Swedbank, Skandiabanken, ICA-banken, Forex Bank samt Ålandsbanken

Hur snabba är insättningar med Swish?
Insättningar med appen sker omedelbart.

Hur snabba är uttag med Swish?
Du kan inte göra uttag med appen.

Har Swish någon support?
Det finns en mycket informativ FAQ på deras hemsida. Här hittar du svaren på hur du går tillväga när du vill skaffa betalmetoden, säkerhet och mycket annat. Swish erbjuder ingen support via mejl eller telefon, men du kan kontakta dem via sociala medier. Det går även att kontakta din bank direkt om du har frågor om appen.

Summering av Swish

Allt fler svenska bettingsidor väljer att erbjuda betalmetoden som insättningsmetod på grund av dess popularitet och enkelhet. Undersökningar visar att det är den populäraste betalningsmetoden bland unga människor. Fler än 1 miljard transaktioner har gjorts sedan starten 2012. Det har sällan varit smidigare att göra insättningar hos bettingsidor än med betalningsmetoden. Med den enkla och lättförståeliga appen fyller du enbart i summan och telefonnummer, sen godkänner du med BankID. Insättningen av pengarna sker omedelbart och du kan genast sätta igång och betta. Denna process är enkel, smidig, snabb och säker. Dessutom är den helt kostnadsfri eftersom Swish inte tar ut några avgifter. Du kan dock inte göra uttag med Swish utan då får du använda dig av till exempel Trustly.

Läs mer

Om du är intresserad av att läsa mer om Swish och hur det fungerar kan du kolla in dessa sidor.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Swish
https://www.getswish.se/privat/swish-funktioner/