Odds bonus

odds bonus 125x125Vad är en odds bonus och vad innebär det? Avsikten med oddsbonus är att locka till sig nya spelare genom att erbjuda något extra. Med en välkomstbonus ökar du snabbt summan på ditt spelkonto innan du ens börjat spela.

Tack vare täta samarbeten med bettingbolag har vi tagit fram exklusiva oddsbonusar som du kan hämta direkt via våra länkar i listan här nere.

Bästa odds bonusar 2019

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 100% BONUS UPP TILL 1000KR Recension Spela
2 100% upp till 2000kr Recension Spela
3 100% vinstboost upp till 5000 kr Recension Spela
4 1000 SEK Spelkrediter Recension Spela
5 100% UPP TILL 1000 KR Recension Spela
6 100% upp till 1000kr Recension Spela
7 2500kr bonus Recension Spela

Vi samlar Sveriges bästa odds bonusar

esportbets samlar sveriges bästa oddsbonusarVi samlar endast Sveriges bästa odds bonusar eftersom vi inte vill att våra besökare ska nöja sig med något medelmåttigt.

Genom att ha marknadens mest förmånliga erbjudanden under ett och samma tak gör vi det lättare för dig att jämföra olika erbjudanden. Välj mellan freebets, insättningsbonusar, bonusar utan insättning och andra lukrativa belöningar.

För nykomlingar som kanske inte har järnkoll på allt ännu så förklarar vi dessutom i detalj vad de olika typerna av bonusar innebär.

Vad är en odds bonus?

En odds bonus är i det stora hela likvärdigt med en vanlig bonus, med undantag att denna syftar till att ge dig extra pengar eller ett visst antal gratisspel att spela för på just odds.

Ofta erbjuds nyregistrerade spelare på ett spelbolag en oddsbonus att spela för på sina favoritspel i spelbolagets bettingsektion. Precis som vanliga välkomst- eller insättningsbonusar medföljer det vissa regler och krav även vid den här typen av bonus.

Hur fungerar en odds bonus?

Det ställs, som vanligt vid bonusar, vissa krav på dig som spelare som accepterar en odds bonus. Dessa erbjuds både med och utan krav på insättning. Bonusar utan krav på insättning är ett utmärkt sätt att lära sig spelformen utan att behöva betala för spelet ur egen ficka.

Vanligtvis rör det sig om mellan 100 – 200 kronor om ett insättningskrav råder. För att sedan kunna ta ut eventuella vinster behöver bonusen omsättas, oftast runt 10–15 gånger. Vanligt är också att det finns minimumkrav på de odds du kan använda samt omsätta din bonus på – exempelvis måste de vara 1.8.

Så väljer du rätt oddsbonus

Det är många olika faktorer som kan spela in gällande vad som utmärker en bra odds bonus från en sämre.

1) En av de främsta faktorerna är omsättningskravet kombinerat med summan och procentsatsen.
2) Kontrollera även vilka regler som gäller när du ska omsätta bonusen.
3) Dessutom kan det finnas andra begränsningar så som att kombinera andra kampanjer när bonusen ska omsättas.

Därmed vill vi alltid trycka lite extra på vikten av att läsa reglerna. Det du främst ska titta på är storleken på bonusen, procentsatsen och omsättningskraven.

Olika varianter av betting bonusar

Det finns flera typer av olika bettingbonusar, så som insättningsbonusar, matchningsbonusar, riskfritt spel och freebet. Freebet betyder ett gratisspel på valfri oddsmarknad. Ett freebet förekommer som en välkomstbonus men brukar också tilldelas dig som redan är en aktiv spelare hos ett bolag.

För att hitta bästa möjliga insättningsbonus så rekommenderar vi att läsa igenom våra recensioner av de olika spelbolagen för att få en uppfattning av dem innan du bestämmer dig.

Insättningsbonus

För bolagen är en insättningsbonus det absolut största lockbetet för att dra till sig nya spelare. Överallt kan du se erbjudande om välkomstbonus eller sportbonus när du gör din första insättning på ditt konto.

Det kan vara allt från 100% upp till 2 000 kronor till 500% upp till 500 kronor eller en viss summa för ett spel med ett visst lägsta odds. I de flesta fall är det en procentuell ökning som erbjuds men i enstaka fall kan det röra sig om en fast summa.

Exempel:

Säg att du blir medlem hos ett spelbolag som ger nya spelare en välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor. Du gör en insättning på 1000 kr och får därmed extra 1000 kr i bonussumma av spelbolaget att spela för. Nu har du med andra ord totalt 2000 kr på ditt spelkonto. Men för att kunna ta ut din vinst kräver spelbolaget att du omsätter bonussumman 7 gånger, dvs 7 * 1000 = 7000 kr. När du har uppfyllt kraven är du redo att göra uttag av din vinst.

Riskfria spel

Ett riskfritt spel är en variant av gratisspel men där du som spelare står för insatsen. Om du vinner får du behålla all vinst, precis som i ett vanligt spel. Skulle du däremot förlora på ett riskfritt spel får du tillbaka din insats som du spelade för.

Det du behöver ha i åtanke är att din återbetalda insats ofta är föremål för omsättningskrav. Vilket innebär att du måste uppfylla dessa villkor innan du kan göra eventuella uttag. För att hitta det bästa riskfria spelet rekommenderar vi att leta efter spelbolag med bonus.

Gratisspel – bonus utan insättning

Många casinon som har en sportsbook lockar nya medlemmar genom att erbjuda antingen gratis spel eller en gratis summa pengar att spendera på odds. Det innebär att du inte behöver sätta in några egna pengar för att få bonusen.

Ofta rör det sig inte om några större mängder gratisspel eller stora summor pengar, men de kan ändå vara otroligt fördelaktiga för dig som spelare. Genom att utnyttja den här typen av gratisbonusar kan du lära känna marknaden och de olika matchtyperna som finns att tillgå. Se dock alltid till att skumma igenom bonusens villkor och regler innan du kör igång.

Reloadbonusar för trogna spelare

En reload-bonus är ett erbjudande för spelare som redan gjort sin första insättning hos ett spelbolag.

Eftersom välkomstbonusen oftast bara är ett engångserbjudande för nya spelare så använder man en reload-bonus för att hålla sina kunder nöjda, glada och intresserade av spelen och spelbolaget. Den kan ingå i ett helt ”välkomstpaket” när du blir ny kund, det vill säga att du kan även få en bonus vid din andra insättning, din tredje insättning och så vidare.

Men det vanligaste är att det är en bonus på en insättning från befintliga spelare.

Observera att bettingsidor inte längre kan dela ut reloadbonusar till existerande spelare på grund av den nya spellicensen i Sverige som trädde i kraft januari 2019.

Omsättningskrav för bonus

För att kunna ta ut din bonus samt eventuella vinster i riktiga pengar behöver du först omsätta den ett visst antal gånger. När det gäller omsättningskrav finns det alltid ett lägsta odds som måste spelas för att det ska räknas, vilket brukar stå klart och tydligt i villkoren.

Omsättningsfria oddsbonusar

Än så länge är det inte så många oddsbonusar som faktiskt är utan omsättningskrav. För bara ett år sedan fanns det knappt ett enda spelbolag utan omsättningskrav men idag ser spelbolagen det som ett lockbete.

Omsättningsfria bonusar är oddsbonusar som vi kan hämta ut och därmed få mer pengar att betta med. Skillnaden mellan dessa och de vanliga bonusarna är att en vinst kan vi plockas ut direkt utan att tillgodose alla krav. Vi kommer troligtvis att se mer av detta framöver, särskilt eftersom fler bolag erbjuder spel utan konto.