Betalningsmetoder

betalningsmetoder för esport betting

Esport är som bekant en av världens snabbast växande sporter och som en följd har även betting på esport blivit allt vanligare. Många som får upp ögonen för den här typen av gambling har i många fall inte jättebra koll på tillgängliga betalningsmetoder. Med vår hjälp lär du dig vad som skiljer sig åt mellan de olika betalningsmetoderna.

Varför finns olika betalmöjligheter inom esport betting?

En fråga man kan ställa sig är varför inte alla bolag bara använder sig av ett och samma system för betalningar. Svaret på frågan är egentligen ganska enkel, och det handlar främst om att förenkla för dig som kund. Olika betallösningar är bra på olika saker; vissa kanske värnar mer om hög anonymitet, och andra kan vara bättre på att ge kredit till dig som kund, ifall du t.ex. vill spela mot faktura istället. Vissa lösningar kan du enbart sätta in pengar med, och andra erbjuder även uttag. Vår guide kommer att förklara skillnaderna mellan de olika bolagen för dig, så att du kan avgöra vilket bolag som passar dina behov bäst när du vill betta på esport.

Betalningsalternativ

Innan vi går igenom vad de olika bolagen erbjuder tänkte vi förklara hur de olika alternativen fungerar. Här har vi sammanställt en lista på olika betallösningar, och likheter och skillnader.

VISA

Ett av världens största betalkort som låter dig föra över pengar från ditt bankkonto direkt till leverantören. Accepteras i princip överallt.

Mastercard

Likt VISA är även Mastercard ett av världens mest kända betalkort, och även de accepteras i princip av alla butiker och säljare runt om i världen.

ecoPayz

Genom att skaffa ett ecoPayz-konto kan du ge dig själv en virtuell plånbok som fungerar i flertalet länder, och med lokal valuta. Du kan även få ett virtuellt Mastercard där du sätter in pengar i förskott, och som du kan använda överallt där Mastercard accepteras.

Neteller

Ännu en virtuell plånbok som har miljontals kunder idag, och varit aktiva inom iGaming-industrin i många år. Kunder kan enkelt ta ut och sätta in pengar från och till spelbolag. Ett snabbt och säkert alternativ.

PaysafeCard

Ett kort från Paysafe kan liknas vid en kupong som har en 16-siffrig kod som anges i kassan hos leverantören. Fördelen med PaysafeCard är att du inte behöver ange några personliga uppgifter eller bankuppgifter när du köper ett kort. Det är alltså ett anonymare alternativ än t.ex. VISA eller Mastercard.

Trustly

En smidig överföringsmetod som kopplar upp dig mot din internetbank och tillåter dig att göra överföringen via ditt konto.

EntroPay Card

Detta är likt ecoPayz virtuella Mastercard ännu ett förbetalt konto. Du kan få ett virtuellt VISA eller Mastercard som du kan använda hos alla onlinebutiker som accepterar de korten. Du laddar kortet med pengar via ditt vanliga betalkort.

Citadel Direct

En lösning som likt Trustly tillåter dig att göra betalningar direkt från ditt bankkonto till leverantören.

Zimpler

Ett alternativ som vuxit på senare år. Det är en fakturametod som helt enkelt låter dig betala genom att använda ditt mobilnummer. Du får en 4-siffrig kod via SMS, och Zimpler betalar bolaget åt dig. Därefter har du 14 dagar på dig att betala Zimpler.

Skrill

Kort och gott är Skrill en e-plånbok som tillåter dig att skicka och ta emot pengar enkelt och säkert med en e-postadress.

PayPal

Enkelt förklarat är PayPal en så kallad e-plånbok. Många föredrar den här betallösningen eftersom det är så säkert, när du gör en insättning använder du bara din e-postadress som är kopplat till ditt PayPal-konto.

Inpay

En metod för att göra direktöverföringar av pengar från din privata bank till ditt spelkonto hos spelbolaget du är registrerad med. En smidig och snabb lösning som fungerar från banker i flera länder.

Sofort

En Klarna-ägd lösning som möjliggör direktbetalning från din individuella bank.

Yandex Money

Primärt en tjänst som förenklar onlinebetalningar för ryska kunder.

Moneta

En virtuell plånbok som adderar trygghet och säkerhet vid överföringar.

Skin Pay

Skins är vapen och andra föremål i spel som har ett visst utseende och värde. Det har i några år varit vanligt att betta med skins, men nu har ett fåtal bettingaktörer introducerat skins från esporterna CSGO, Dota 2 och PUBG som betalningsmetod. Dina skins omvandlas alltså till riktiga pengar som i sin tur kan användas för att tippa på matcher i esport.

Bitcoin

Bitcoin är en digital valuta som skapades av Satoshi Nakamoto (troligen en pseudonym) år 2009. Som betalningsmetod är Bitcoin snabbt och säkert, men hittills är det endast några få spelbolag som erbjuder den här valutan.

Betalningsalternativ på Betway

Betway erbjuder i dagsläget hela tio alternativ till svenska kunder som vill sätta in pengar. Framförallt kan de genoms sitt samarbete med Zimpler erbjuda dig som spelar möjligheten att betala på faktura, något som gör de ganska unika. Det ger dig som spelar många alternativ och stor flexibilitet hanteringen av både insättningar och uttag. Nedan ser du en sammanställning av Betways betalningsalternativ:

Tillgängliga betalningsmedelInsättningUttag
VisaJaJa
MastercardJaNej
ecoPayzJaJa
NetellerJaJa
PaysafeCardJaNej
TrustlyJaNej
EntroPay CardJaJa
Citadel DirectJaNej
ZimplerJaNej
SkrillJaJa

Betalningsalternativ hos Bet365

Även Bet365 erbjuder ett rikt utbud av betalmetoder, och det som kanske skiljer de åt mest från andra aktörer är att de accepterar checkar, och även PayPal-insättningar. Samtliga betalningsmetoder är självklart avgiftsfria, och vi är säkra på att de har något som passar även just dig. Nedan ser du samtliga betalmetoder som erbjuds:

Tillgängliga betalningsmedelInsättningarUttag
VisaJaJa
MastercardJaJa
TrustlyJaJa
PaysafeCardJaJa
PayPalJaJa
SkrillJaJa
NetellerJaJa
EntroPay CardJaJa
BanköverföringJaJa
CheckJaJa

Betalningsalternativ hos ArcaneBet

E-sportspecialisterna ArcaneBet har kanske några av de mest intressanta betallösningarna på marknaden just nu för alla som älskar att spela på e-sport. De accepterar nämligen skins som betalning, både från Dota2 och CSGO. En insättning hos ArcaneBet omvandlar alltså dina skins till riktiga pengar, och när du vinner får du ut riktiga pengar. Viktigt att tänka på att du alltså inte kan vinna skins, utan riktiga pengar. De planerar också att börja acceptera Bitcoin inom en snar framtid. Mycket intressant tycker vi på esportbets! Deras aktiva metoder just nu är:

Tillgängliga betalningsmedelInsättningarUttag
VisaJaJa
MastercardJaJa
SkrillJaJa
InpayJaJa
SofortJaJa
NetellerJaJa
PaysafeCardJaJa
YandexJaJa
MonetaJaJa
SkinsJaJa (pengar)