Dota 2 Betting

Dota 2 är utvecklat av Valve och är en uppföljare till Warcraft 3- kartan Defense of the Ancients (DotA). Spelet släpptes 2013 efter att ha varit i public beta sedan 2011. Sedan dess har Dota 2 snabbt vuxit i popularitet och är idag det mest spelade spelet på Steam. Det finns ett flertal professionella ligor och turneringar.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 150% BONUS UPP TILL 1500KR Recension Spela
2 150% upp till 1500kr Recension Spela
3 100% bonus upp till 1000 kr Recension Spela
4 125% UPP TILL 1250 KR Recension Spela
5 100% vinstboost upp till 5000 kr Recension Spela

Toppval för bets på Dota 2

Pengaspel på Dota 2 är något som växt stadigt ända sedan spelbolagen kom med möjligheten att satsa pengar på denna populära e-sporttitel. Stora pampiga turneringar med höga prispotter har skapat ett sug hos personer som följer scenen att själva tjäna pengar på matcher man har koll på.

Betway

Om du inte är medlem på Betway sedan tidigare  får du en grym insättningsbonus för att du ska få en så bra start som möjligt. Gör en insättning hos Betway och den matchas med 150 % upp till 1500 kr. Betway har satsat väldigt mycket på sin e-sportmarknad, som spelare kommer du inte ha problem att hitta ligor och turneringar i Dota 2 att satsa pengar på. Förutom betting på Dota finner du andra e-sportspel som CSGO, League of Legends, Heroes of the Storm med flera. Ett givet val för den som vill prova på e-sportbetting. Läs vår recension av Betway här.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 150% BONUS UPP TILL 1500KR Recension Spela

3 steg för att bli medlem hos Betway

Steg 1. Klicka vidare på Betway-rubriken eller valfri länk som leder till Betway genom oss. Det finns även en länk direkt på vår förstasida som du kan använda dig utav, och även en på vår recension av Betway. Du kommer då vidare till Betways e-sportlander.

Steg 2. Väl på Betways hemsida så ser du att det står ”Registrera dig nu”. När du har klickat på den så hamnar du på en sida för att registrera ditt konto. Här ska du fylla i uppgifterna som behövs, bland annat ditt användarnamn och lösenord men även personlig information och kontaktinformation.

Steg 3. Grattis! Du är nu medlem hos Betway och kan börja satsa riktiga pengar på Dota 2 och andra roliga e-sporttitlar.

betway dota 2 erbjudande

 

bet365

Hos bet365 får du en ordentlig bonus på 100 % upp till 1000 kr. Pengaspel på Dota 2 och andra e-sporter erbjuds frekvent av bet365. Andra e-sportspel hos bet365 som du kan satsa pengar på är CSGO, League Of Legends, Heroes of the Storm och Starcraft 2. bet365 är ett säkert och välkänt spelbolag för den som vill börja med pengaspel på e-sport.

För att registrera dig på bet365 behöver du bara klicka på bet365-rubriken här i artikeln eller via vår recension.

Väl inne på bet365 behöver du bara trycka på ”Bli medlem” och sedan fylla i formuläret.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 100% bonus upp till 1000 kr Recension Spela

bet365 medlem

Övriga spelbolag

Det finns såklart fler alternativ för Dota2-betting om inte Betway eller bet365 passar en. Vi rekommenderar att du kollar in våra recensioner av spelbolag som erbjuder pengaspel på e-sport: ArcanebetUnibet, Betsafe, Betsson, Bet-at-Home, Expekt och Nordic Bet.

Så får man övertag vid Dota2-betting

 Det rekommenderas att man själv har spelat spelet och har koll på hur Dota 2 är uppbyggt – detta då man får en helt annan förståelse för spelet och lättare kan hänga med när man kollar på matcher. Generellt sett underlättar det även om man har koll på den professionella scenen. I Dota 2 kan du köpa biljetter till olika turneringar som du vill stödja och sedan se matcherna in-game. Det går även att se matcherna helt gratis via exempelvis streamingtjänsten Twitch.

För att på ett så smidigt sätt som möjligt ha koll på resultat rekommenderar vi http://www.thescoreesports.com/dota2/news. Med denna mobilapplikation så får du alltid de senaste resultaten från esport-matcher i din mobil.

  • Följ den professionella scenen
  • Kolla upp hur det gick sist lagen möttes
  • Spelar något lag med en stand-in?
  • Hur ser lagets form ut? Är man i en svacka?
  • Har laget gjort några ändringar nyligen? T.ex. tagit in någon ny spelare.

Håll koll på Dota2-scenen

http://joindota.com
http://fragbite.se
http://esport.aftonbladet.se

Dota2-relaterade videoklipp

https://www.youtube.com/user/dota2
https://www.youtube.com/user/noobfromua

 

Dota2 – Odds och Insättningsbonusar

 Har man inte spelat på Odds tidigare är det mest grundläggande att desto högre ett odds är, ju mer pengar får du av potentiell vinst. Samtidigt får man ta i beräkningen att ju högre oddset är desto mindre sannolikt är det att man vinner. På samma sätt är ett lägre odds mer sannolikt att gå in, men vinsten blir mindre.

Exempel 1

Betway
betway dota 2 odds
(exempelbild från Betway)

Ovan ser vi oddsen till att Evil Geniuses tar hem Shanghai Major turneringen. Oddset ligger på 3.80 och om man då satsar exempelvis 500kr och vinner så får vi 3,8 gånger pengarna alltså totalt 1900kr.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 150% BONUS UPP TILL 1500KR Recension Spela

Exempel 2

bet365
bet365 dota 2 odds
(exempelbild från bet365)

Här ser vi ett klassiskt 2-vägs-odds. Här behöver du alltså bara välja vilket lag du tror kommer att vinna matchen. Säg att du tror att Team Freedom kommer att vinna matchen och satsar 200kr på 1.80 i odds så är den potentiella vinsten 360kr då vi får 1.8 gånger pengarna.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 100% bonus upp till 1000 kr Recension Spela

Exempel 3 – Specialbets

betway dota 2 specialodds
(exempelbild från Betway)

Här har vi exempel på specialodds från Betways ”Other markets” där man kan hitta lite specialare att satsa på. I detta fall så kan man satsa på om Team A kommer vinna åtminstone 1 karta med 1.35 i odds.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 150% BONUS UPP TILL 1500KR Recension Spela

Insättningsbonusar

Att få en extra summa att spela för när man sätter in pengar brukar vara populärt när man väljer spelbolag. En insättningsbonus erbjuds av ett flertal spelbolag och är ett bra sätt att komma igång med pengaspel på e-sport. Du ska emellertid ha i åtanke att bonusar måste omsättas enligt spelbolagens krav, som kan variera beroende på spelbolaget du valt.

Vilka bettingalternativ finns?

Den vanligaste marknaden är vilket lag som kommer vinna. Då placerar man bets på lag 1 eller lag 2. Om oddsen för att lag 1 vinner är 2.00 så får du två gånger pengarna. Att jämföra odds på olika spelbolag underlättar om man vill bli en framgångsrik spelare på Dota 2 odds. Här på vår sajt får du hjälpa med att hitta ett spelbolag som passar just dig för att prova på att satsa riktiga pengar på Dota 2.

Special-odds kan vara vilket lag som får ”First blood” eller vilket lag som får ”First 10 kills”. Ibland finns även möjligheten att satsa pengar på vilket utav lagen som ska döda Roshan först. Sådana här specialbets skiljer sig från den vanliga standardmarknader då inte alla spelbolag erbjuder just specialbets.

Live-betting på Dota 2 är ett intressant alternativ då du kan spela pengar på vilket lag som vinner under matchens gång. Detta ger dig som följer matcherna en enorm fördel då du har koll och insikt om matchens utgång. Håller ett lag på att vända? missa då inte din chans att placera ett bet innan det är försent!

Hur spelas Dota 2?

Dota 2 tillhör MOBA-spelgenren (Multiplayer online battle arena). Det går ut på att två lag, Radiant och Dire spelar mot varandra på en karta som alltid är densamma. Dota 2 spelas fem mot fem och målet är att vinna genom att förstöra motståndarnas bas. Till ens hjälp har man så kallade creeps, NPC:er som hjälper till. Det finns även torn som skjuter på motståndarna. När man har fått ner motståndarnas torn är det sedan möjligt att fokusera på deras bas. När basen blir sönderslagen har man vunnit.

Hjältar
Det är fritt att välja hjälte och man går med tiden upp i level och kan uppgradera sin hjältes egenskaper. Man har även möjlighet att köpa olika items och potions för pengar man tjänar in. Detta genom att man exempelvis farmar creeps eller dödar motståndarlagets hjältar.

För stunden finns det 111 hjältar att välja mellan i Dota 2. Hjältarna har olika egenskaper och olika roller. Vissa kan vara mer åt support-hållet och då hjälpa laget genom att fylla på deras hälsa och stärka dem. Andra kan vara mer åt carry-hållet och fokusera mer på att dela ut så mycket skada som möjligt. I Dota så får man tillgång till alla hjältar direkt och man behöver inte låsa upp dem med takt att man spelar.

Rankingsystem
I Dota 2 finns det ett rankingsystem som bestäms av spelarens MMR (Matchmaking rating). Innan man kan låsa upp rankingsystemet så måste man uppfylla vissa krav så som att vara en viss level. Rankade matcher går att köra både solo och i grupp.

Turneringar och prispengar

BörjarSlutarTurneringArrangörPrispengar
2 mars6 marsThe Shanghai Major 2016Valve$3,000,000
19 mars20 marsDota Pit LeagueDota Pit$100,000+
23 april24 aprilESL One Manila 2016ESL$250,000
6 maj8 majWePlay Dota 2 League Season 3WePlay$200,000+
English