Fnatic vs NiP – DreamHack Masters Malmö 2019

Fnatic vs NiP – DreamHack Masters Malmö 2019

esportbets
esportbets
  • 4 okt 2019

Idag väntar ett svenskt derby då Fnatic och Ninjas in Pyjamas gör upp i kvartsfinalen i DH Masters Malmö 2019. Båda klubbarna har byggt om respektive lag och nuvarande startfemmor har tidigare inte mött varandra. Därför blir mötet extra spännande och enligt mig är fnatic den formstarkare truppen.

Fnatic

Än är det ett tidigt skede för den nyformade femman i fnatic men med tanke på matchvinsterna under gruppspelet i DH Masters märks det att de börjar bli skapligt varma i kläderna. I turneringens öppningsmatch mot ENCE såg det skakigt ut, kanske berodde det på nerver, vem vet? Oavsett vad så verkade den eventuella nervositeten ha släppt inför nästföljande matcherna. TYLOO stod på tur efter ENCE och den avgjordes över tre kartor – Inferno (13:16), Mirage (16:2) och Dust2 (16:10).

I det här läget har fnatic 1-1 i gruppspelet och det krävs tre vinster för att avancera. På tur stod G2 som också har rört om i sin laguppställning, den matchen blev överraskande lätt för svensklaget som snabbt kunde avgöra med siffrorna 16:4 och 16:5. Sista och avgörande matchen i gruppspelet var mot FURIA som bjöd på tufft motstånd, åtminstone på första kartan som stlutade i siffrorna 32:34 till fördel fnatic.

Laget har som ni ser utvecklats i god riktning och samtliga spelare har bidragit på sitt sätt. Viktigast får jag nog säga att KRIMZ har varit som har stått för fina insatser i nästan alla matcherna. Mot Ninjas in Pyjamas kommer han definitivt att behövas.

NiP

Det är ett nytt Ninjas in Pyjamas vi ser idag, från originalfemman är endast legendaren f0rest kvar, i övrigt ser truppen ut som följande – REZ, Lekr0, Plopski och twist. Den största ändringen är att GeT_RiGhT har lämnat efter att ha representerat klubben sedan start. Spelmässigt så här långt i turneringen har ninjorna sett ut att vara stadiga, problemet är att de har haft mycket flyt med lottningen. I första matchen besegrade de ett blekt mousesports och nästa vinst blev mot Grayhound som hör till ett av de sämre i DH Masters Malmö. I och med dessa två raka vinsterna var man redan klara för slutspelet, i gruppspelets sista mach mot Na’Vi stod en semifinalplats på spel, tyvärr hade svensklaget inte mycket att säga till om mot superstjärnorna i Na’Vi och fick därmed nöja sig med en kvartfinal.

NiP har färre stjärnspelare än fnatic och jag tror att de behöver mer speltid tillsammans. Till skillnad från fnatic som har KRIMZ, flusha och JW som på individuell nivå kan köra över topplag.

Speltips

Möten mellan Fnatic och NiP brukar sluta i rejäl dragkamp om vinsten men i och med hur situtationen med spelarbyten ser ut är förstnämnda den starkare deltagaren. Fnatic brukar ha ett knappt övertag mot NiP och jag väljer att sätta mitt spel på Fnatic Map 1 rondhandikapp (-3,5) till oddset 2,25 hos Pixel.bet.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

10 ggr pengarna om Fnatic och Liquid vinner (Worlds 2019)
10 ggr pengarna om Fnatic och Liquid vinner (Worlds 2019)

Oddshöjning på Worlds 2019 hos Betway! 10 ggr din insats om Fnatic och Liquid vinner. Läs mer

Oddsboost på DreamHack Masters – 6x pengarna hos Betway
Oddsboost på DreamHack Masters – 6x pengarna hos Betway

Betway kör en kampanj inför dagens matcher i DreamHack Masters Malmö 2019. Om FURIA besegrar fnatic och Ninjas in Pyjamas vinner över Natus Vincere får Läs mer

ESL One New York 2019: Vinnarodds & bonus
ESL One New York 2019: Vinnarodds & bonus

ESL One New York 2019 börjar nästa vecka och vi är nog alla nyfikna på vilket lag som plockar hem den åtråvärda pokalen. Här finner Läs mer

Mer än 2 ggr pengarna på matchen NaVi – CR4ZY
Mer än 2 ggr pengarna på matchen NaVi – CR4ZY

Pixel.bet erbjuder 2,20 i odds på att CR4ZY besegrar Na'Vi i en ödesmatch för de båda i StarLadder Major Berlin 2019! Läs mer

Oddshöjning på kvällens matcher i StarLadder Major 2019
Oddshöjning på kvällens matcher i StarLadder Major 2019

Idag står StarLadder Major på schemat och bland kvällens matcher syns bland annat Mousesports (vs FaZE) och Na’Vi (vs G2). Betway bjuder sina medlemmar på Läs mer

100% upp till 1000 kr bonus

SPELA RECENSION
18+ | REGLER & VILLKOR GÄLLER | SPELA ANSVARSFULLT | WWW.STODLINJEN.SE
bet_365-300x150

upp till 1000 kr i spelkrediter

Unibet-Logo-420x210

100% upp till 2000 kr bonus

mr_green-200x100

5000 kr vinstboost

888-sport-300x143

Sätt in 100 kr få 600 kr att spela för