League of Legends Betting

League of Legends (LoL) släpptes 2009 av Riot Games. LoL har med tiden blivit ett av världens mest populära e-sportspel och flera spelbolag erbjuder league of legends betting. LoL är inspirerat av spelet Defense of the ancients, förkortat DotA och det hålls årligen flera major-turneringar och ligor. Det finns totalt fyra kartor att välja på. Allt från mindre kartor där man spelar 3 mot 3 och lite större kartor där man spelar 5 mot 5.

League Of Legends betraktas som ett mer nybörjarvänligt alternativ än andra spel i samma genre. Spelet är gratis att ladda hem på League Of Legends officiella hemsida. Det enda som kostar är mikrotransaktioner inne i spelet för att låsa upp material lite snabbare än om man inte betalar. Vill man följa den professionella scenen så streamas dem allra flesta proffs-matcherna live via olika streamingtjänster så som Twitch.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 150% BONUS UPP TILL 1500KR Recension Spela
2 150% upp till 1500kr Recension Spela
3 100% bonus upp till 1000 kr Recension Spela
4 125% UPP TILL 1250 KR Recension Spela
5 100% vinstboost upp till 5000 kr Recension Spela

Toppval för bets på League Of Legends

Då League of Legends är ett av de större e-sportspelen att satsa riktiga pengar på så har man en fördel i att många spelbolag erbjuder en bred bettingmarknad. Att just hitta det spelbolaget som passar en själv bäst kan vara svårt. Därför har vi på esportbets.se tagit fram och listat spelbolag som erbjuder pengaspel på League Of Legends åt dig.

Betway

Betway är en stark aktör inom betting på e-sport. Om du just nu blir medlem på deras sida får du en insättningsbonus på 150 % upp till 1500 SEK. Mängder av matcher till League Of Legends finns tillgängligt att spela riktiga pengar på. Dessutom har du chansen att satsa pengar på andra esport-spel än just LoL, som exempelvis CS:GO, World Of Tanks, Dota 2 m.fl.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 150% BONUS UPP TILL 1500KR Recension Spela

3 enkla steg för att öppna konto hos Betway

Steg 1. Du kan snabbt och enkelt trycka dig vidare till Betway genom rubriken på den här sidan. Eller så kan du gå in på vår recension här. Du finner även knapplänk till Betway på esportbets.se. När du tryckt in dig så hamnar du på Betways hemsida.

Steg 2.  Väl inne på Betways hemsida är det bara att trycka på knappen där det står ”Registrera dig nu”. Då kommer du vidare till ett formulär. Här ska man fylla i 1. Kontoinformation, 2. Personlig information, 3. Kontaktinformation.

Steg 3. Du har nu ett konto på Betway och redo för din första insättning.

betway LoL erbjudande

 

Unibet

Unibet är ett av de mest etablerade spelbolagen när det kommer till den svenska marknaden. Unibet ger dessutom alla nya kunder en generös välkomstbonus på 200 % (!) upp till 1000 SEK. Att spela på League Of Legends odds på Unibet är något som blivit mer och mer populärt. Hos Unibet hittar du ett stort utbud av LoL turneringar och ligor tillgängliga att satsa pengar på.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 200% upp till 1000kr Recension Spela

Klicka dig vidare till Unibet via textlänken ovan. Eller så kan man helt enkelt gå in på vår recension och läsa mer om spelbolaget och sedan klicka sig vidare via den. När man väl har klickat sig vidare till Unibet hamnar man på en sida där du kan registrera dig. Sedan är det bara att fylla i informationen i ordningen som följer. Se bild nedan.

Unibet bli medlem

Övriga spelbolag

Utöver Betway och Unibet så finns det flera spelbolag som erbjuder pengaspel på LoL och andra e-sporter. Vi på esportbets har recenserat alla seriösa spelbolag som tillhandahåller bets på e-sport. Bet365, ArcanebetBetsafe, Betsson, Bet-at-Home, Expekt, PAF, Nordic Bet, EGB och Pinnacle Sports.

Så får man övertag vid League of Legends betting

Du har förmodligen redan ett intresse för LoL, antingen spelar du själv eller följer den professionella scenen. Förhoppningsvis gör du båda delarna – något som kommer gynna dig och din framtida bettingkarriär inom e-sport. Att ha en grundläggande lära om hjältar och deras förmågor är av stor vikt om man ska lyckas inom League Of Legends betting.

För att snabbt och smidigt kunna ha koll på resultat rekommenderar vi http://www.thescoreesports.com/lol/news Eftersom det är en mobilapplikation kan du få de senaste nyheterna och resultaten direkt i fickan.

  • Jämför olika odds mellan spelbolagen.
  • Hur gick det senast lagen drabbades samman?
  • Är alla spelare tillgängliga eller har man någon stand-in?
  • Hur är lagens nuvarande form?
  • Häng med i senaste nyheterna om lagändringar m.m.

Håll koll på LoL-scenen

http://fragbite.se
http://esport.aftonbladet.se
http://www.newsoflegends.com/

LoL-relaterade videoklipp

https://www.youtube.com/user/LoLChampSeries
https://www.youtube.com/user/Kazawuna

LoL – Odds och Insättningsbonusar

Att spela på odds är något som blivit en rolig sysselsättning för många svenskar. I stort sett kan man satsa på utfall i alla typer av olika sporter. Under den senaste tiden har det emellertid blivit vanligare att spelbolag även erbjuder odds-spel på esporter som League Of Legends.

Odds – så funkar det

Ordet Odds har du nog som svensk hört talas om – men vad betyder det egentligen? Lite enkelt kan man säga att låga odds innebär en högre sannolikhet. Medan högre odds är desto osannolikare. Låt oss ta ett exempel på hur det ser ut när du ska spela på odds i League Of Legends

 

Exempel 1

Betway League Of Legends Betting
(Exempelbild från Betway)

Här har vi ett exempel på hur vi kan spela på odds hos Betway. I det här exemplet satsar vi på laget som kommer vinna matchen. Om vi spelar pengar på Lag 1 (Echo Fox) till 1.90 i odds så får vi 1,9 * pengarna. Skulle vi sätta 350kr så skulle vi få en vinst på 665kr. Väljer vi istället att spela på lag 2 (Renegades) till 1.80 i odds så är det 1,8 * pengarna.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 150% BONUS UPP TILL 1500KR Recension Spela

Exempel 2

Unibet League Of Legends odds
(Exempelbild från Unibet)

I detta exempel så skulle en satsning på Team Dignitas (1) ge oss 3 gånger pengarna. Satsar vi 300kr så har vi en potentiell vinst på 900kr.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 200% upp till 1000kr Recension Spela

Exempel 3 – Specialbets

Unibet League Of Legends specialbets
(Exempelbild från Betway)

Här ser vi en specialbet hämtad från Betway. Här får vi möjlighet att gissa hur matchen kommer sluta resultatmässigt. Kommer Master3 vinna med 2-0 till 3.50 i odds? Isåfall får vi 3,5 gånger pengarna.

SPELBOLAG Bonus Recension Spela
1 150% BONUS UPP TILL 1500KR Recension Spela

Vilka bettingalternativ finns?

Standardodds på LoL är det mest populära alternativet när det kommer till League of Legends betting. Man satsar på det laget som kommer vinna matchen. Antingen Lag 1 eller Lag 2.

Special-odds kan vara vilket lag som förstör det första tornet eller det lag som får flest kills under matchens gång.

Live-betting har blivit populärt då det erbjuder dramatik och spänning. Livespel har funnits länge hos spelbolag för andra sporter men nu börjar det även bli populärt för esporter. Ha koll på vilka spelbolag som erbjuder livespel via våra recensioner.

Hur spelas League of Legends?

Spelet är ett lagspel med antingen tre eller fem spelare per lag beroende på vilken karta man väljer. Varje lag börjar på varsin sida av spelplanen och målet är att förstöra fiendens huvudbyggnad som kallas för Nexus. För att ta sig till motståndarens nexus måste laget ta sig förbi hinder i form av kanontorn. I kartan för tre spelare finns det två vägar att ta sig igenom på, medan det finns tre vägar om man spelar som fem i varje lag.

Man spelar som en hjälte som man väljer själv och möter andra spelares hjältar som har olika egenskaper. Förutom sina egna och fiendens kanontorn finns det även små minions som springer från baserna till motståndarlaget. I varje match börjar man på nivå 1 och kan komma upp till nivå 18 som max. Under spelets gång är det möjligt att köpa utrustning och olika drycker som kan göra spelfiguren starkare.

Hjältar
I skrivande stund finns det 126 släppta hjältar. Hjältarna har olika roller så som att vara mer support genom att fylla på andra hjältars hälsa. Andra kan vara mer fokuserade på att dela ut maximalt med skada. Det är möjligt att köpa nya hjältar med så kallade Riot Points. Dessa RP points köper man med riktiga pengar. Det går även att få influence points som man kan tjäna in gratis i spelet.

Rankingsystem
Totalt finns det sju olika ligor i League of Legends: Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Master och Challenger. Varje liga är uppdelad i olika divisioner. Efter varje match man vinner får man ”league points” som är nödvändigt för att kunna gå upp i liga eller division.

Turneringar och prispengar

BörjarSlutarTurneringArrangörPrispengar
9 jan12 marsLGS Season 6GarenaTBA
12 jan31 marsKing of SEA$500 per Series Win
13 jan25 feb2016 LCK Spring SplitOnGameNetTBA
14 jan18 mars2016 EU LCS Spring SplitRiotTBA
14 jan27 mars2016 LMS Spring SplitGarena TaiwanTBA
15 jan?2016 VCSA Spring Split$11,000
16 jan20 marsNA LCS Spring SplitRiotTBA
16 jan?2016 CBLoL First StageRiot$150,000
16 jan28 feb2016 TCL Winter SplitRiotTBA
18 jan22 mars2016 OPL Split 1RiotTBA
18 jan?LSPL / Spring SplitTencent GamesTBA
26 jan23 feb2016 EU CS Spring SplitRiotTBA
27 jan24 feb2016 NA CS Spring SplitRiotTBA
English