WCA (World Cyber Arena) 2015, 17-21 december

WCA (World Cyber Arena) 2015, 17-21 december

wca 2015 bettingguide

16 lag från hela världen kommer från 17 till 21 December att spela om över $672,000 (ca 5 673 000 kr) i en av de största turneringarna i Kina. Du kan såklart spela med riktiga pengar på alla dessa matcher. För mer info om detta så är det bara klicka på spelbolagen listade på vår sida och läsa recensionerna.

[bonustable num=3 tag=’wca2015′ ]

Lag och Format
Alla gruppspelsmatcher är bäst av 2 och topp 2 lag från varje grupp går vidare till slutspel. Resterande lag är utslagna ur turneringen. I slutspelet så är alla matcher bäst av 3 förutom finalen som är bäst av 5.

Grupp A
Team Secret
Wings Gaming
Fnatic
Team Empire

Grupp B
LGD Gaming
Newbee
Team YP
Leviathan

Grupp C
CDEC Gaming
Invictus Gaming
TNC Gaming
Exceration

Grupp D
Alliance
MVP Phoenix
Team Liquid
Digital Chaos

 

Från Grupp A förväntas storfavoriterna Team Secret att ta sig vidare utan något större motstånd. Team Empire förlorade nyligen sin carry spelare och vi har ej sett särskilt mycket av dem sedan dess men då varken Fnatic eller Wings Gaming är några topplag så bör även dem ta sig ur gruppen utan större problem.

I Grupp B vore det en stor chock om LGD och Newbee inte tog sig vidare. Team YP och Leviathan är båda väldigt svaga lag från Nordamerika och saknar internationell erfarenhet. I Grupp C så har vi en liknande situation där vi också har 2 stora Kinesiska lag Invictus Gaming och CDEC Gaming och även om båda har underpresterat de senaste månaderna så är det osannolikt att TNC Gaming eller Exceration skulle kunna vinna.

Grupp D är förmodligen den mest intressanta gruppen. Här finner vi svenska laget Alliance som för bara någon vecka sedan bytte ut sin support spelare och välkomnade tillbaka EGM så dem har nu sin gamla femma från TI3 tiden. Team Liquid vann nyligen The Defense 5 där dem slog ut både OG och Alliance så Liquid är klart favoriten i denna grupp.

MVP Phoenix är ett lag från Korea som spelat under en längre tid men har aldrig visat mycket resultat. Digital Chaos är antagligen det andra bästa laget i NA efter EG men det betyder inte mycket i internationella turneringar. Liquid kommer mest troligt ta sig ur gruppen men det kan bli en intressant kamp mellan DC, Alliance och MVP då alla tre lagen underpresterat de senaste månaderna.

[bonustable num=3 tag=’wca2015′ ]
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing