default image

Speltips 9/14 inför NiP-Liquid: Två formstarka lag

Ett toppmöte mellan två formstarka lag som bägge vann sin första match på majorn igår är vad vi har att se framemot. Nordamerikanska Liquid gjorde vad man skulle och besegrade enkelt Winstrike med 16-7 och vårat svenska Ninjas in Pyjamas slog fjärderankade Mousesports med 16-12 i en match som kanske blev något jämnare än vad den hade behövt bli.

Jämnare än nödvändigt

NiP vann sin första match i turneringen övertygande med 16-12 mot det internationella laget Mousesports, det just nu fjärde högst rankade laget på HLTV:s världsranking. Efter att NiP förlorade en anti-eco-runda vid ställningen 12-7 blev matchen jämnare än nödvändigt och man hade mycket väl kunnat dra iväg och vunnit med större siffror.

Liquid är ett av världens absolut bästa lag och har de senaste månaderna tagit sig till final i tre stora turneringar, ESL Pro League Season 7 Finals, ECS Season 5 Finals och ELEAGUE Premier. Gemensamt för alla tre turneringar? Att man förlorat mot Astralis i alla tre finaler. Man har ofta spelat oerhört bra genom hela turneringarna men haft otroligt svårt för just danskarna. Precis som NiP gick man 3-0 i ”New Challengers Stage” av majorn med vinster mot OpTic, HellRaisers och Vega Squadron, varav den sista matchen gick till övertid. I första matchen igår i själva ”main-turneringen” vann man enkelt med 16-7 mot det ryska laget Winstrike.

Speltips: Över 25.5 rundor

Precis som NiP:s match igår mot Mousesports där detta spel satt så är detta en match mellan två topp 8-lag i världen som bägge är väldigt formstarka. Liquid är ett ruskigt bra lag och är favoriter men med tanke på hur bra NiP spelat på slutet tror jag mycket väl man kan vinna. Men jag väljer även denna match att ”safea” och spela över 25.5 rundor, vilket innebär att båda lagen måste vinna minst 10 rundor. GG.BET ger @1.64 i odds vilket jag tar alla dagar i veckan!

  • NiP är oerhört formstarka och vann sin första match i turneringen mot Mousesports med 16-12 i en match som blev jämnare än nödvändigt då man förlorade en anti-eco-runda vid ställningen 12-7 och därmed bjöd in Mousesports i matchen.
  • Med tre finalplatser i några riktigt stora turneringar de senaste månaderna är Liquid ett av världens bästa lag. Precis som NiP gick man 3-0 i ”New Challengers Stage” och slog igår Winstrike enkelt med 16-7 och är således också väldigt formstarka.
  • Detta är ytterligare en match mellan två topp 8-lag i världen. Det är den största turneringen för hela året och inget av lagen kommer hålla tillbaka för fem öre. Jag tror bägge lagen löser 10 rundor utan problem.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing