Speltips 8/11 2018: Fnatic vs Liquid

Speltips 8/11 2018: Fnatic vs Liquid

brollanfnc_

Slutspelet av IEM Chicago 2018 är här och inatt ska det avgöras huruvida fnatic går direkt till semifinal eller om de måste kämpa vidare via kvartsfinal. Svenskarna går upp mot Nordamerikanska Team Liquid och jag tror starkt på en jämn tillställning där samtliga tre kartor spelas.

Fnatic har inlett IEM Chicago starkt

Världstreorna Team Liquid ses givetvis som favoriter, men Fnatic har inlett starkt i IEM Chicago och bör kunna plocka åtminstone en karta mot TACO & co. Trots att svensklaget har två purfärska medlemmar klarade man ändå av att gå 2-0 i matcher i gruppspelet. Bör dock tilläggas att det var lagen BIG och eUnited som besegrades, knappast världens tuffaste motstånd.

Matchen mot Liquid blir garanterat mer för fnatic att bita i, Nordamerikanerna tog sig förbi både Luminosity och mousesports. Men Liquid fick en slö start i matchen mot mousesports och förhoppningsvis kan det upprepas mot fnatic, då finns det goda chanser att spelet på över 2,5 kartor går in. Speciellt om fnatic sköter vetoröstning på rätt sätt och får börja på en karta som de känner sig självsäkra på.

Liquid är det bättre laget

Med all statistik framför oss råder det inga som helst tvivel om att det är stabila Liquid som är favoriter att boka platsen till semifinal. Men, de har som sagt en tendens att köra på halvfart till en början, som vi tidigare bevittnade i matchen mot mousesports. Det här ger en öppning för fnatic att kämpa hem minst en karta och därmed säkra mitt spel.

Speltips: Över 2,5 kartor

Allt talar för att Team Liquid bör vinna i det här mötet. De är i bra form, har hållt ihop en längre period och har många imponerande resultat bakom sig. Annat är det för fnatic, som nyligen har möblerat om i laget och är därför sämre förberedda jämfört med väletablerade lag. Däremot har svenskarna bjudit på fin CS i den här tävlingen och kan säkert knipa åt sig en karta i en 2-1 vinst för Liquid.

Spel på över 2,5 kartor ger maffiga 2.31 i odds hos Arcanebet.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Åtta spelbolag bötfälls på mångmiljonbelopp
Åtta spelbolag bötfälls på mångmiljonbelopp

Åtta spelbolag har anordnat spel på fotbollsmatcher där en stor del av spelarna är minderåriga och får därför betala böter på cirka 41 miljoner kronor. Läs mer

Dagens spel – förhöjt odds på LEC Summer Split 2019
Dagens spel – förhöjt odds på LEC Summer Split 2019

Splyce, G2 och Fnatic har alla matcher att spela i kväll i LEC Summer Split 2019. För att höja spänningen en aning erbjuder Betway förhöjt Läs mer

Promotional listing