Speltips 25/1 2019: FaZe vs Cloud9

Speltips 25/1 2019: FaZe vs Cloud9

AdreN-faze csgo

Ikväll står miniturneringen ELEAGUE CS:GO Invitational 2019 på schemat där FaZe möter Cloud9 i en bo3-match. I potten finns $150,000 att hämta och FaZe är inte bara favoriter i den här matchen, utan i hela evenemanget.

Kan FaZe leverara med ny spelare

Vi kan börja med att undersöka formen hos FaZe som har fått in nytt blod i laget, Dauren ’AdreN’ Kystaubayev har nämligen fått chansen istället för Finn ’karrigan’ Andersen. Eftersom det ännu är tidigt in på året har inte laget haft möjlighet än att visa vad nya laguppställningen går för. Sett till deras senaste matcher har det dock inte sett jättestabilt ut, bland annat torskade man mot Ghost två gånger. Dessutom förlorade man senast i december 2018 mot kvällens motståndarlag med 12-16.

Cloud9 klättrar på världsrankingen

Tycker faktiskt att Cloud9 är en gnutta underskattade inför Eleague CS:GO Invitational 2019. Visst, de är ett sämre lag än FaZe generellt sett. Men i lagens senaste möten har Cloud9 faktiskt stått som segrare (16-14 mirage, 16-12 cache). Det är inget kasst resultat och jag kan mycket väl tänka mig att Cloud9 skrapar ihop minst en karta ikväll. Att man har i bakhuvudet att man kan slå laget på andra sidan kan betyda mycket Tydligt är i alla fall att FaZe inte är på den nivå de vill vara ännu och det ger hopp om en jämn tillställning ikväll som kan gå hela distansen.

Speltips: Över 2.5 kartor

Mitt speltips den här gången blir att över 2.5 kartor spelas, dvs att matchen avgörs på tredje kartan. FaZe är segertippade men deras senaste resultat har haltat något, samtidigt som Cloud9 gjort bra ifrån sig rätt nyligen mot topplag. Det är ett generöst odds (2.10) från Bet365’s sida så därför passar jag på att lägga en slant på matchen.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing