Speltips 24/11 2018: NiP vs Astralis

Speltips 24/11 2018: NiP vs Astralis

nip-f0rest ecs season 6

Semifinalen i ECS Season 6 Finals mellan Ninjas in Pyjamas och Astralis brakar loss ikväll kl 19.00 och som så många gånger förr är det danskarna som innehar favoritskapet. Med Astralis fantastiska form i beaktning förutspår jag en 2-0 seger och sätter därför mitt spel på under 2.5 total maps för ett odds på 1.71 hos GG.Bet.

Astralis map pool är starkast i scenen

En av Astralis främsta styrkor är att de är nästintill orubbliga på samtliga kartor, därför är det alltid tufft för motståndarna att ’outpicka’ de vid veto-omröstningar. Det är bara att titta på lagets vinstratio på samtliga kartor där de ligger så högt som över 70% på samtliga, till och med 100% på Nuke senaste 3 månaderna. Tror inget lag kan mäta sig med den statistiken.

Därför spelar det egentligen mindre roll vilken karta som spelas, Astralis kommer att vara favoriter oavsett. Visserligen tappade dansklaget två kartor mot MiBR under gruppspelet, så helt omänskliga är de inte. Men i matchen mot mousesports visade de varför man är ett mästarlag och var bäst när det gällde som mest.

Enkel väg för NiP till semin

Jag tycker man ska vara försiktig med att hylla ninjorna allt för mycket. Eftersom vägen till semin har faktiskt varit relativt enkel. Först en vinst mot NRG, som inte hör till bland de bästa i ECS Finals och sedan för att boka platsen till semin besegrade man North. Segern mot North kom mycket tack vare att Patrik ”f0rest” Lindberg stundtals var briljant. Sedan har North inte längre samma kraftfulla laguppställning som man en gång hade. Därför har jag svårt att se att NiP i nuläget skulle kunna ge Astralis något motstånd.

Visserligen har Astralis visat sig sårbara under gruppspelet men det är i slutspel som de danska stjärnorna vanligtvis lyser som starkast. Oavsett om de ligger i underläge i någon karta så står de ofta för otroliga comebacks och står plötsligt som vinnare ändå. Så de flesta är nog överens om att Astralis bör vinna matchen, men för att få upp oddsen lite så lägger jag spel på under 2.5 kartor.

Speltips: Under 2.50 kartor

ECS Season 6 Finals är Astralis turnering att förlora. Just nu kan inget lag mäta sig med deras högsta nivå och det har man visat prov på under det här året och även stor del av förra. Det känns som att Ninjorna inte riktigt har nått sin sanna potential ännu och då är det en svårt uppgift att försöka sig på att slå ett stabilt lag som Astralis. Med den anledningen tror jag att Astralis tar hem matchen i två raka kartor.

Bäst odds hittar jag hos GG.Bet som ger 1.71 för spel på under 2.5 kartor.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing