Speltips 2/11 2018: FaZe vs NiP

Speltips 2/11 2018: FaZe vs NiP

faze olofmeister blast pro series copenhagen 2018

Dagen då BLAST Pro Series i Köpenhamn står på agendan är äntligen här! En helg med non stop CS:GO-action väntar, och i det här speltipset fokuserar vi på kvällens första möte mellan internationella stjärnlaget FaZe och svenska Ninjas in Pyjamas.

FaZe är i toppform

Inför FaZe vs Ninjas in Pyjamas talar det mesta för att förstnämnda laget går vinnande ur striden. Den första, och mest självklara anledningen till detta, är deras nuvarande form, man har precis vunnit EPICENTER 2018 på ett övertygande vis. Där man i finalen slog förhandsfavoriterna Na’Vi på fingrarna och blev därmed $150,000 rikare.

Den andra orsaken till varför vi tippar vinst för FaZe är det faktum att de är otroligt starka på kartan Mirage som spelas ikväll. Det internationella laget har en 61 procent winrate på just Mirage, jämfört med Ninjas in Pyjamas som endast har fjuttiga 37 procent. Med andra ord en tydlig skillnad som visar att Mirage är en bra karta för FaZe.

Till sist har vi mötena lagen emellan, där ser vi ännu en fördel för FaZe som har 15 vinster mot NiPs 11. Inget jättegap egentligen, men tillsammans med övrig statistik är det tillräckligt för att utse FaZe som förmodade vinnare i den här matchen.

Men, med detta sagt är det inte en helt solklar vinst för FaZe, även om de självfallet är favoriter. Man ska komma ihåg att matchen spelas som bo1 (best of 1) och det är ibland som bäddat för potentiella skrällar. Däremot visar vår undersökning inför mötet att FaZe onekligen har medvind och det ska mycket till om Ninjorna ska lyckas stoppa dem.

Speltips: FaZe vinner

Som sagt så är FaZe tillbaka i storform och när stjärnor som NiKo och Olofmeister spelar med självförtroende är de ruskigt svårstoppade. Därför tror vi tyvärr att våra svenska hjältar i NiP åker på stryk ikväll. Men en liten tröst är att man i alla fall eventuellt kan kamma hem pengar på det.

GG.Bet erbjuder 1.53 i odds på en vinst för FaZe.

  • Olofmeister är tillbaka på allvar och var en nyckelspelare i vinsten mot Na’Vi i finalen av EPICENTER 2018.
  • FaZe är det bättre laget på alla plan just nu medan NiP har haft det tuffare.
  • Matchen avgörs i en best of 1 som kan göra det här till en jämnare match än vad först man kan tro.
[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019
Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019

Nu återstår endast finalen i IEM Beijing 2019 och det är de danska världstvåorna i Astralis och 100 Thieves (ex Renegades) som ska göra upp Läs mer

Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter
Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter

Spelguide inför IEM Beijing 2019. Genomgång av vinnarodds samt grupper och favoriter! Läs mer

StarSeries i-League Season 8: Favoriter och Vinnarodds
StarSeries i-League Season 8: Favoriter och Vinnarodds

Här berättar vi mer om hur betting på StarSeries i-League Season 8 går tillväga samt vilka av deltagarna som har störst chans att vinna. Läs mer

Promotional listing