Speltips 14/10 2018: ENCE vs Vega Squadron

Speltips 14/10 2018: ENCE vs Vega Squadron

allu final starseries säsong 6

Idag klockan 16:00 väntar en jämn finalmatch mellan finska ENCE och rysk-ukrainska Vega Squadron. Båda lagen har imponerat i StarSeries i-League Season 6 fram till finalen. Men det lag som har stött på tuffast motstånd är ändå ENCE, som var tvungna att ta sig förbi både BIG och OpTic.

Pallar ENCE trycket?

I internationella tävlingar är det inte ofta Allu och gänget i ENCE är favoriter, eller att ens se de i en final. Inför turneringen var det svårt att tro att ENCE skulle stå i en final mot Vega Squadron av alla lag. Men nu är de här och det är definitivt välförtjänt, man har besegrat både mousesports och OpTic som många såg som förhandsfavoriter i Ukraina där turneringen spela.

Nu återstår det att se om ENCE kan fortsätta i samma stil och ta till vara på det här guldläget att kamma hem en turneringsvinst. Finalen körs i en bäst av 5-match, så det är ingen lätt uppgift finnarna har framför sig. Speciellt eftersom även Vega Squadron har sett starka ut fram till finalen.

Allu, den självklara stjärnan i ENCE, har god erfarenhet av att spela på stora scener, speciellt efter tiden i Ninjas in Pyjamas. Det är upp till honom att ta sina landsmän till en vinst. Finland har hittills saknat ett topplag inom CS:GO så det är en viss press som vilar på dessa spelares axlar.

Speltips: ENCE vinner

För en gångs skull är ENCE favoriter i en turneringsfinal. Sett till hur de har lirat hittills ska de klara av att slå Vega Squadron i en bo5. Dock så kan man inte räkna bort Vega Squadron helt, som har en svår spelstil att möta.

Med detta sagt tror vi på en seger för finska ENCE, men det lär knappast bli ”EZ 4 ENCE” eftersom bo5 alltid är en utmaning i sig och på andra sidan står ett skickligt lag.

Bäst odds hittar vi hos GG.Bet som ger 1.51 i odds på en vinst för ENCE.

  • ENCE är i ruskig form och har slagit många starka lag på vägen till final, bland annat mousesports och OpTic.
  • Just nu är ENCE överlag det bättre laget, även om man bortser från den här turneringen. Man är rankade 18 i världen, jämfört med Vega Squadrons 23:e plats.
  • Det känns som det är ENCE tur att skina och plocka hem en internationell turnering.

 

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing