Speltips 13/2 inför G2 – Vega Squadron: IEM Katowice 2019

shox g2 2019

Match: G2 vs Vega Squadron (IEM Katowice 2019 Challengers Stage) | Speltips: G2 vinner | Odds: 1.50 | Bettingsida: Betway | Spelstopp: 15:22

Fransmännen i G2 har länge varit borta från rampljuset. En gång i tiden hörde de till det övre skiktet av topplagen. Men tiderna förändras och idag rankas de 19 i världen enligt HLTV. Trots deras relativt djupa formsvacka håller jag de ändå som favoriter mot ett försvagat Vega Squadron.

Vega Squadron

Vega Squadron är ett av de svagare lagen i IEM Katowice 2019 Challengers Stage, man har inte lyckats bygga vidare på den korta hype som en gång omringade laget. Senast vi såg laget spela var under Hunt Wave League, då föll man mot betydligt sämre lag, däribland SuperJymy och 3DMAX. Inte det resultat man vill se så tätt inpå ett majormästerskap. Man behövde inte kvala till Challengers Stage eftersom man hamnade på en 9-11-plats i den senaste majorn. Med detta sagt har jag svårt att föreställa mig att Vega Squadron skulle utgöra ett hot mot fransmännen i G2.

G2

Numera består det tidigare topplaget G2 av JaCkz, shox, kennyS, bodyy och Lucky. De mest namnkunniga är självklar shox och kennyS, som i ett tidigare skede av CS:GO var två av världens mest fruktade spelare. Idag dominerar de inte på samma sätt, men det beror nödvändigtvis inte enbart på att de har blivit sämre. Metan har ändrats och övriga spelare har kommit ikapp, det går inte att vara världsbäst konstant. Om man fokuserar lite på matchen mot Vega Squadron så har G2 flera fördelar. Man är stabilare än Vega på samtliga kartor och har dessutom fler vunna matcher senaste tiden. Kollar man möten mellan dessa två trupper så har G2 ett 1-0 övertag.

Speltips: G2 vinner

Jag spelar på vinst för G2, 1.50 i odds hos Betway känns riktigt värt. Min motivering lyder:

  • G2 har fler officiella segrar än Vega Squadron
  • Head to head har fransmännen ett övertag
  • Vega Squadron har några riktigt tvivelaktiga förluster senaste tiden
  • G2 har stjärnor i laget, medan Vega måste förlita sig på sitt lagspel
esportbets
esportbets
Esportbets.se är Sveriges största jämförelsesajt för betting på e-sport. Här hittar du recensioner av spelbolag, informationsrika guider, exklusiva bettingbonusar, välgrundade speltips och mycket mer än så. Med andra ord allt du kan tänkas behöva för att betta på dina favoriter inom e-sport.