Speltips 13/2 2019: Furia vs NiP – IEM Katowice 2019

nip rez 2019

Match: NiP vs FURIA (IEM Katowice 2019 Challengers Stage) | Speltips: NiP vinner | Odds: 1.45 | Bettingsida: Bethard | Spelstopp: 17:50

Våra svenska ninjor i NiP är i desperat behov av framgång i år då de i fjolas tråkigt nog var ganska osynliga. I IEM Katowice 2019 öppnar ninjorna mot de brasilianska FURIA. Ett motstånd som borde passa NiP som handen i handsken eftersom FURIA till stor del består av oerfarna spelare. Startskottet för matchen går 16:30 imorgon.

Kan FURIA överraska?

FURIA hör till ett av de mer anonyma lagen i Challenger Stage av IEM Katowice 2019. I truppen syns många spelare som saknar erfarenhet av att spela större internationella turneringar. Mestadels har de deltagit i lokala turneringar och diverse kval. Men de har åtminstone tagit sig till Challenger Stage, under resan hit besegrade de Envy och INTZ. Även om det är ett skapligt resultat i sig så är skicklighetsnivån i Challengers Stage flera nivåer högre. Därför har jag inte höga förhoppningar på FURIA just i den här tävlingen.

NiP hör hemma i mästerskap

Ett mästerskap utan Ninjas in Pyjamas känns inte riktigt som ett mästerskap. Alla känner till NiP och sedan starten av CS:GO har de spelat i flera majormästerskap, och även vunnit ett. Men det här var under deras gyllene år och det var nu ett tag sedan. Förra året var ingen höjdare för ninjorna, turneringsvinsterna uteblev och deras största stjärnor f0rest och GeT_RiGhT levererade inte enligt deras standard.

Man har ställt om inom laget genom åren och idag verkar det som att Lekr0 har tagit på sig rollen som in game leader. Det ger mer utrymme för spelare som GeT_RiGhT, f0rest och dennis att göra sin grej. Även REZ spelar en viktig roll, han kan göra lite av varje men är speciellt känd för sin aggresiva spelstil. Även om föregående år blev lite av en katastrof för laget så ser jag de ändå som stora favoriter att segra i mötet mot FURIA.

Speltips: NiP vinner

NiP kommer aldrig oförberedda till en tävling, speciellt inte när det handlar om ett majormästerskap. Tidigare resultat visar att man inte är i sitt livs form, men med tanke på att det är FURIA som står för motståndet i den här matchen tror jag starkt på att ninjorna går segrande ur den här striden. Jag lägger därför min peng på att NiP vinner matchen.

  • NiP har gedigen erfarenhet av stora mästerskap
  • Ninjorna är starkare än FURIA på alla positioner
  • FURIA är unga och oerfarna

Bethard ger 1.45 i odds för en vinst mot FURIA. Riktigt generöst odds i mitt tycke.

esportbets
esportbets
Esportbets.se är Sveriges största jämförelsesajt för betting på e-sport. Här hittar du recensioner av spelbolag, informationsrika guider, exklusiva bettingbonusar, välgrundade speltips och mycket mer än så. Med andra ord allt du kan tänkas behöva för att betta på dina favoriter inom e-sport.