Speltips 13/2 2019: Fnatic vs ViCi – IEM Katowice 2019

18091855406_80486dc160_h jw

Match: Fnatic vs ViCi (IEM Katowice 2019 Challengers Stage) | Speltips: Under 26,5 ronder | Odds: 1.70 | Bettingsida: Betway | Spelstopp: 13:00

Då var vi framme vid Challengers Stage av IEM Katowice 2019 där 16 lag ska göra sitt bästa för att nå huvudturneringen. I första omgången ställs svenskhoppet Fnatic mot kinesiska laget ViCi Gaming. På förhand står det klart att svenskarna är i finare form än motståndarlaget. Därmed lutar det mot att det här kan bli en ganska ensidig föreställning.

ViCi har en tuff uppgift framför sig

ViCi, som idag rankas som 35:e bästa laget i världen, har en tuff uppgift framför sig. De tog sig till Challengers Stage genom att hamna före både North och Team Envy i Play-in stage. Nog för att det i sig är värt att hylla, men i Challengers Stage blir motståndet på en helt annan nivå. Speciellt fnatic, som väntar i första rundan, blir en otroligt svår nöt att knäcka. Tittar man på tidigare matcher, säg senaste månaderna, är ViCi’s resultat inget märkvärdigt. Inga titlar och dessutom flera förluster mot lag som uppfattas som lägre skillade.

Efter min granskning kan jag inte komma fram till någon annan slutsats än att ViCi Gaming förmodligen inte har det som krävs för att avancera till main event.

Goda chanser för Fnatic att gå vidare

Om man snabbt synar startfältet i IEM Katowice 2019 Challengers Stage så märker man att Fnatic tillhör en av favoriterna att ta en plats i majormästerskapet. Av de 16 lagen som ställer upp går hälften vidare till mästerskapet, och med tanke på det har Fnatic därför väldigt goda chanser att vara ett av de lagen. Det senaste förvärvet, Brollan, ser ut att trivas i truppen. Senast vi såg Brollan och gänget i action var under iBUYPOWER Masters 2019. Där blev det en 3-4-plats, det låter kanske inte så imponerande. Men man tog ändå en karta mot formstarka Liquid i semifinalen, samma lag som senare vann hela tävlingen.

Fnatic hör som sagt till de starkare deltagarn i Challengers Stage och bör slå ViCi Gaming i inledningsmatchen.

Speltips: Under 26,5 ronder

Eftersom Fnatic är ett föredetta mästarlag känns de som en självklar kandidat att gå vidare till main event och inte minst vinna mot ViCi Gaming. Det är ett en trupp med erfarenhet, skicklighet och hunger, allt som behövs i en turnering som IEM Katowice 2019. Jag väntar mig ett Fnatic som bekvämt kammar hem den här matchen och lägger därför ett spel på under 26,5 ronder.

Bäst odds hittar jag hos Betway som ger 1,70 för under 26,5 ronder.

esportbets
esportbets
Esportbets.se är Sveriges största jämförelsesajt för betting på e-sport. Här hittar du recensioner av spelbolag, informationsrika guider, exklusiva bettingbonusar, välgrundade speltips och mycket mer än så. Med andra ord allt du kan tänkas behöva för att betta på dina favoriter inom e-sport.