Natus Vincere vs FaZe

Natus Vincere vs FaZe

faze-clan-olofmeister-katowice-2019

[ft_boxes box_style=’info’ ]Match: Na’Vi vs FaZe (IEM Katowice 2019) | Speltips: FaZe +1.5 (Maps handikapp) | Odds: 1.50 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 2019-02-28 kl. 16:00[/ft_boxes]

Gruppspelet av IEM Katowice 2019 har nu slutförts och det är dags för sista momentet i tävlingen, nämligen slutspelet. Först på schemat är kvartsfinalen mellan Natus Vincere och FaZe där förstnämnda av de två har sett piggast ut än så länge. Men det är CS vi snackar nu och där kan som bekant vad som helst hända.

Natus Vincere

En storspelande s1mple betyder i de flesta fall att Na’Vi  vinner, och så har det till stor del sett ut i gruppspelet. Matchen som slutligen säkrade en plats åt Na’Vi till slutspelet var mot AVANGAR där det i vanlig ordning var just s1mple som var en av nyckelspelarna. Så har det sett ut under nästan hela gruppspelet, förutom nederlaget mot världstvåorna Team Liquid. Med andra ord ett väl godkänt facit så långt i turneringen, men nu börjar allvaret på riktigt och det första hindret är det internationellt sammansatta laget FaZe Clan.

För att avancera från kvarten måste Na’Vi:s stjärnor s1mple, electronic och flamie sätta stopp för storspelarna i FaZe. Det är en uppgift de har klarat av förr och säkert kan upprepa igen. En annan faktor som är till Na’Vi.s fördel är att FaZe förtillfället spelar med en ny spelare efter att Karrigan var tvungen att lämna.

FaZe

FaZe väg till slutspelet var något krokigare där man snabbt hamnade i en 0-2-situation, alltså inte en start man direkt önskar sig. Man torskade mot två av turneringens underdogs och många tänkte nog att det var kört för Niko och övriga superstjärnor. Men från ingenstans tog man fram det som krävdes för att gå vidare till slutspelet, även om de var otäckt nära att åka ut mot compLexity. I sista och avgörande matchen mot Cloud9 vann man med två raka kartor, en match där jag personligen trodde på en vinst för Cloud9. Men FaZe överraskade och jag fick fel den gången.

Insatsen mot Cloud9 inger dock hopp om att FaZe åtminstone plockar en karta mot Na’Vi. Jag väntar mig att den här kvartsfinalen blir en riktig långkörare, men att Na’Vi är favoriten med knapp marginal.

Speltips: FaZe +1,5

Kvartsfinaler har en tendens att bli långdragna matcher och jag tror inte att den här matchen är ett undantag. FaZe är det svagare laget, men samtidigt tror jag att en motståndare som Na’Vi passar laget. Har svårt att tro att Na’Vi tar hem detta med en 2-0-vinst. Därmed blir mitt speltips FaZe +1,5 (Maps handikapp) till 1,5 i odds, de behöver alltså säkra en karta för spelet att gå in.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing