Fnatic vs NiP

Fnatic vs NiP

fnatic vs nip starseries i league season 7

[ft_boxes box_style=’info’ ]Match: Fnatic vs NiP | Speltips: Över 2,5 kartor | Odds: 1.95 | Format: bo3 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 2019-03-30 kl. 10.00[/ft_boxes]

De två svensklagen Fnatic och NiP har inte mött varandra sedan november förra året. Men nu är det dags för ännu ett derby, denna gång i StarSeries i-League Season 7 som äger rum i Kina. Efter en längre period som har kantats av taskiga resultat har båda lagen mycket att bevisa och jag misstänker att vi har en riktig långkörare att se fram emot.

Fnatic

En gång i tiden körde Fnatic över alla motståndare och var det mest fruktade laget på den här planeten. Detta har dock drastiskt ändrats och idag sitter man på en inte så imponerande 15:e plats på världsrankingen enligt HLTV. Svenskarna har tappat så mycket som tio placeringar sedan 4:e februari och det är bevisligen inte allt som står rätt till inom truppen. Därför är det också svårt att sia om deras chanser i StarSeries i-League Season 7. Däremot blir det nästan alltid uteslutande jämna sammandrabbningar när just svenska topplag möter varandra. Backar man dessutom lite i tiden så ser man att mellan Fnatic och Ninjas in Pyjamas så står det 2-2 i matcher, jämnade än så blir det inte. De svenska lagen känner varandra med andra ord utan och innan.

Eftersom matcher mellan Fnatic och NiP historiskt brukar sluta i nagelbitare plus att båda lagen i nuläget är i liknande form så har jag valt ut ett spel på över 2,5 kartor.

Ninjas in Pyjamas

Den största nyheten kring ninjorna är självklart dennis besked om att han tar en paus från professionell CS. Istället har man välkomnat draken tillbaka in i femman, precis som senast plockar han upp AWP:n och det kommer troligtvis öppna upp för spelare som f0rest och REZ. Personligen tror jag att NiP behöver draken mer än de behöver dennis. Eftersom dennis inte ens är given IGL längre och inte heller fraggar så värst mycket på senaste så är draken definitivt ett tillskott i laget. Däremot har inte resultaten varit helt på NiPs sida sedan man tog in draken, trots detta håller man sig i alla fall kvar som det sjätte bästa laget i världen.

NiP har spelare som tidigare har spelat för Fnatic och vice versa. Därför har de stenkoll på varandra och det är som upplagt för en strid som kommer att avgöras i en tredje och sista karta.

Speltips: Över 2,5 kartor

Förutom det självklara att ta sig ur gruppen i StarSeries så tävlar de här lagen också om att visa vilka som är bäst i Sverige. Baserat på tidigare möten och att båda lagen är väl bekanta med varandras spelstilar så kör jag på spelet över 2,5 kartor till ett odds på 1.95 hos Betway.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing