Fnatic vs AGO

Fnatic vs AGO

600px-Brollan_CSGO_Fnatic(bildkälla: eslgaming.com)

[ft_boxes box_style=’info’ ]Match: Fnatic vs AGO (WESG 2018 Semifinal) | Speltips: Fnatic -1.5 | Odds: 2.20 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 2019-03-16 kl. 08.45[/ft_boxes]

Regerande mästarna fnatic är framme i semifinal i årets WESG där polackerna i AGO väntar, ett gyllene läge för svenskarna att säkra en plats i finalen och därmed få en chans att försvara titeln.

Fnatic

Visst kan man argumentera för att Fnatics väg till semin har varit orättvist enkel, annat var det för AGO som tidigt hamnade i klorna på brasilianska jättarna MIBR. Men svenskarna har gjort det de ska och vunnit måstematcherna. I de avgörande bo3-matcherna var man verkligen på hugget och gick 2-0 i båda matcherna. Särskillt Brollan och KRIMZ visade framfötterna och toppade poängbrädan mot både Ryssland och OpTic.

Generellt sett mår inte svensk CS jättebra just nu, därför står extra mycket på spel för Fnatic i den här matchen. Blir det så att de inte lyckas avancera till final så har man mycket att fundera på framöver. Men, när allt kommer omkring så ska inte svensklaget kunna kasta bort en möjlighet som den här. Att få möta AGO i en semifinal är som en gåva från himlen.

AGO

AGO är på pappret ett av de mer anonyma lagen som är med i WESG. Det ska dock sägas att de har blivit tilldelade en svårare grupp än Fnatic under gruppspelet så att de nu står här i en semifinal är inte fy skam. Därför får inte svenskarna underskatta den här truppen som slog det Ukrainska laget och faktiskt gav MIBR en match på Train. Däremot har fnatic sett så pass starka ut i sina bo3-matcher att jag har svårt att tro att AGO ska kunna sätta stopp för svenskarna.

Klasskillnaderna är tydliga mellan AGO och Fnatic, det räcker att kika på hur man ligger till på världsrankingen för att se att det är rejäl uppförsbacke för polackerna. Därför anar jag att turneringen tar slut här för AGO.

Speltips: Fnatic -1.5

Vi kan nog alla skriva under på att det här en match Fnatic ska ro hem. Men eftersom oddset på en rak vinst inte är så lockande så har jag istället hittat ett spel på -1.5 till oddset 2.20. Spelet lägger jag hos Bet365 och förhoppningsvis sitter det!

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing