Astralis vs Team Liquid

Astralis vs Team Liquid

astralis vs team liquid speltips

[ft_boxes box_style=’info’ ]Match: Astralis vs Team Liquid | Speltips: Astralis -4.5 | Odds: 1.85 | Format: bo1 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 2019-04-13 kl. 19.20[/ft_boxes]

Två av CS-världens giganter möts i en en bo1-match i BLAST Pro Series Miami 2019. Lagen vi talar om är danska världsmästarna Astralis och nordamerikanska Team Liquid och matchen går av stapeln nu på lördag.

Astralis

Astralis som lag behöver ingen vidare introduktion, alla med insyn i esport har hört talas om dessa superstjärnor. De har vunnit allt som går att vinna och blivit utsedda till ”Esports Team of the Year” år 2018. Med alla deras framgångar har de förtjänat att ses som det bästa CS-laget i historien, där är det ingen snack om saken.

Men inför lördagens match mot Team Liquid är det intressantare att kolla på något mer aktuella resultat. Tråkigt nog för Liquid är Astralis än idag minst lika överlägsna som man var vid tillfället man vann utmärkelsen bästa esportlag. För bara några veckor sedan tog man hem titeln i Blast Pro Series São Paulo och i finalen mötte man dessutom just Team Liquid.

Rent statistiskt och formmässigt är danskarna betydligt starkare än nordamerikanerna och jag ser inga tecken på att detta skulle ändras under lördagens match. Astralis har gått utan förlust sedan 21 januari medan Team Liquid som bekant förlorade för bara några få veckor sedan mot danskarna.

Spelare att spana in: Andreas ’Xyp9x’ och Nicolai ’device’ Reedtz som briljerade under BLAST Pro Series besök i São Paulo.

Team Liquid

När Liquid slog Astralis i januari i finalen av iBUYOPWER Masters 2019 var det många som hoppades på ett skifte, eller åtminstone att ett lag äntligen kan börja ställa till det för danskarna. Men de som har följt scenen sedan dess vet att så blev inte fallet, istället återhämtade sig Astralis snabbt och kunde fortsätta med att vinna turnering efter turnering.

Det finns två saker som enligt mig talar för att Team Liquid kan ha en chans mot Astralis. Det första är att det är en bo-1, mer lämnas åt slumpen och det är vid bo3 som Astralis är som allra starkast. För det andra har nordamerikanerna nyligen snott en karta från Astralis, så om kartvalet på lördag hamnar på Dust2 kan det gå vägen för Liquid.

I övrigt ser jag bara fördelar för Astralis som vunnit de senaste 7 av 10 spelade kartor mot Liquid. Så det är uppenbart att till och med ett topplag som Liquid har svårigheter mot världsmästarna. Därför kan jag inte göra annat än att tippa till Astralis favör den här gången.

Speltips: Astralis -4.5

Tills Astralis börjar visa tecken på svagheter ser jag få orsaker till att börja tippa emot det här laget. Men istället för rak vinst så skapar jag lite mer spelvärde genom att spela Astralis -4.5 rundhandikapp till ett odds på 1.85 hos Unibet.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

8x insatsen på fnatic i ECS Finals Säsong 8
8x insatsen på fnatic i ECS Finals Säsong 8

Höjda odds inför ECS Season 8 hos vår spelpartner Betway! Läs mer

Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019
Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019

Nu återstår endast finalen i IEM Beijing 2019 och det är de danska världstvåorna i Astralis och 100 Thieves (ex Renegades) som ska göra upp Läs mer

Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter
Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter

Spelguide inför IEM Beijing 2019. Genomgång av vinnarodds samt grupper och favoriter! Läs mer

Promotional listing