Miljonregn över ny Overwatch-liga!

Miljonregn över ny Overwatch-liga!

Det omåttligt populära spelet Overwatch får sin första stora liga med över 2.5 miljoner i prispengar! FPS-Spelet av Blizzard har tagit världen med storm med över 15 miljoner spelare globalt.

betway gratis 50kr overwatch betting

Just nu får alla som vill prova att spela på esport 50kr gratis av Betway!

Overwatch är en lagbaserad förstapersonsskjutare där man har tillgång till hjältar som fyller olika roller med sina unika spelstilar. Lagen består av 6 spelare var och oftast handlar det om att växla mellan försvar och attack på en karta. Det finns även ett så kallat “king of the hill”-läge där båda lagen attackerar och slåss om kontroll av en liten del av kartan. Samarbete och strategi står i fokus och med en stor mängd olika hjältar att välja på så är Overwatch ett perfekt spel för esport.

ELEAGUE och Faceit som är kända för sina ligor i CSGO har inte låtit Overwatchs framgång gå obemärkt förbi. Tillsammans har man nu samarbetat för att skapa Overwatch Open, en liga där de bästa lagen från Europa och Nordamerika kommer mötas. Finalen spelas live i Turner Studios ELAGUE arena i Atlanta. Finalen kommer även sändas live på tv-kanalen TBS i USA där vinnaren kommer ta hem hela $100,000 i prispengar.

Gruppspelen går av stapeln den 23 juli och pågår till 28 augusti följt av slutspel 25-29 september. Detta blir den första stora ligan för Overwatch och många stora organisationer inom e-sport har redan bildat lag. En av dessa organisationer är svenskägda Ninjas in Pyjamas, som nyligen plockade upp ett Finskt lag. Vi finner även andra legendariska lag som EnvyUs, Team Solomid, Cloud9, och Team Liquid.

Vem som är favoriterna är svårt att säga då Overwatch knappt varit ute i 3 månader. Just nu lutar det emot Cloud9 och EnvyUs som båda har imponerat online och är i skrivande stund högst rankade enligt GosuGamers.

Att spela på esport har blivit allt mer populärt. Flera spelbolag har börjat erbjuda betting på Overwatch och andra populära titlar. Spel som Overwatch, Dota 2, CS:GO och League of Legends växer så det knakar med omsättningar på miljontals kronor.

Betway är ett av dessa spelbolag som tidigt insett just hur stor marknaden. De har utökat sin hemsida med en hel esportsektion med odds för alla turneringar och ligor. Man finner även livebetting, specialodds, och en blogg dedikerad för esporter.

Nya kunder hos Betway får just nu en insättningsbonus på 100% upp till 1000 SEK, perfekt för dig som vill prova på att spela.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

De världskända ninjorna återförenas i Dignitas
De världskända ninjorna återförenas i Dignitas

De legendariska ninjorna som ligger bakom den klassiska 87 vinststreaken återförenas i Dignitas. Robin ”Fifflaren” Johansson intar rollen som coach medan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Adam Läs mer