Virtus.pro vinnare av Kuala Lumpur Dota 2 Major

Virtus.pro vinnare av Kuala Lumpur Dota 2 Major

vp kuala lumpur major vinnare 2018

Virtus.pro är tillbaka som majormästare i Dota 2, den här gången i Kuala Lumpur efter att ha övermannat Team Secret i en storslagen bäst av fem-serie.

För vinsten får det ryska laget $350,000 och 4,950 DPC-poäng.

I och med Virtus.pros vinst så hindrade de Team Secrets Yeik ”MidOne” Nai Zheng från en vinst på hemmaplan. Som siste spelare från Malaysia MidOne var hemmahoppet och publikfavorit. Självklart var det också MidOne som orsakade störst jubel i den fullsatta Axiata Arenan.

Ett tag såg faktiskt Team Secret ut att knipa KL Major-finalen tack vare stark inledning, men ”Ramzes666” i Virtus.pro stod för en enastående comeback i sista minut. Efter att ha tagit första mästerskapet i nya säsongen av Dota 2 Pro Circuit har Virtus.pro återtagit sin dominerande position i Dota Pro Circuit.

Det är alltid surt att falla på mållinjen, men som tröst får Team Secret åtminstone $170,000 och 3,000 DPC-poäng.

Båda lagen tjänar välbehövda DPC-poäng inför turneringen som alla Dota 2-lag vill vinna, nämligen The International, som äger rum 20-25 augusti 2019. Prispotten för TI 2019 är ännu inte satt eftersom det som vanligt kommer att vara communityt som står för en stor del av pengarna.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing