Valve satsar på Battle Royale med nya CS:GO Danger Zone

Valve satsar på Battle Royale med nya CS:GO Danger Zone

csgo danger zone

Att Battle Royale-spel är omtyckt har nog få missat, med flera populära titlar som Fortnite, PUBG och Realm Royale. Nu blir även Valve en del av gänget med CS:GO Danger Zone som släpptes igår kväll. En annan nyhet är att CS:GO numera är ett free-to-play-spel, dvs det är helt gratis för alla.

Valve har under några dagar hintat om att en betydelsefull uppdatering var på gång, och igår under torsdagskvälen var det äntligen dags. Uppdateringen innebär att Counter-Strike: Global Offensive nu har ett eget Battle Royale med namnet Danger Zone. Konceptet för det nya spelsättet är detsamma som andra inom genren, det vill säga att spelare släpps på en ö med målet att vara siste överlevande.

Valve tillsätter sin egen touch

Valve har tillsatt sin egen touch på sin version av Battle Royale, bland annat genom att för extra pengar rädda gisslan och diverse elimineringsuppdrag. Dessutom kan spelare ha upp till 120 i hälsa, vilket betyder att man överlever vissa skott som man annars skulle dö av i vanliga CS:GO. Det är fortfarande klassiska CS:GO-vapen som används i Royale-versionen och man kan välja att antingen spela själv eller i lag om två eller tre spelare. I varje match deltar 16 eller 18 spelare, alltså fler spelare än i en standard tävlingsmatch i CS:GO, men samtidigt färre spelare jämfört med andra Royale-spel.

Torsdagens uppdatering innehöll också en annan chocknyhet, nämligen att CS:GO nu är gratis att spela. Däremot går gratisanvändare miste om vissa kosmetiska tillägg (dvs skins) som bara spelare med ett Prime-konto får tillgång till.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing