Tvåfaldige F1-mästaren Fernando Alonso lanserar esport-lag

FernandoAlonso_eSports_2019

Den tvåfaldige F1-mästaren Fernando Alonson har sedan tidigare haft ett finger med i esport i och med samarbetet med G2 Esports. Nu har mästarföraren alltså tagit det ett steg längre och skapat ett eget esportlag, där bland annat den före detta ’BRDC British Formula 3 Championship race’-vinnaren Jamie Chadwick är med som en av förarna.

Den nya satsningen är ett resultat av samarbete mellan Alonsos existerande trupp i FA Racing och Veloce Esports team samt den tekniska partnern Logitech G.

Veloce har redan gjort sig ett namn som ett av de bästa esportlagen inom simulatorracing och det är också Veloce som kommer att sköta den delen av Alonsos satsning.

F1-mästarens lag kommer att tävla i flera olika bilspel, som inkluderar iRacing, DiRT Rally 2.0, Gran Turismo, rFactor2 och Project Cars 2.

”Jag är väldigt exalterad över att introducera ett lag med dedikerade och talangfulla spelare som representanter för mitt lag i säsongen 2019.” Meddelar Alonso.

”Jag har handplockat fantastiska unga talanger som är redo att bidra till fortsatt framgång för laget.”

alonso f1 esport lag 2019

Just nu består laget av Jamie Chadwick, Alexander Dornieden, Xiang Gao, Ebrahim Almubarak med fler förare som följer inom kort.

esportbets
esportbets
Esportbets.se är Sveriges största jämförelsesajt för betting på e-sport. Här hittar du recensioner av spelbolag, informationsrika guider, exklusiva bettingbonusar, välgrundade speltips och mycket mer än så. Med andra ord allt du kan tänkas behöva för att betta på dina favoriter inom e-sport.