The International 2019 slår rekord med historiskt hög prispott

The International 2019 slår rekord med historiskt hög prispott

The International 2019 bräcker det föregående rekordet från i fjol då en prispott på strax över 25 miljoner dollar skrapades ihop. Årets upplaga av tävlingen har, med en månad till godo, hittills växt till över 30 miljoner dollar, omvandlat till svenska kronor blir det ungefär 280 miljoner. Det är den högsta prispotten någonsin för en turnering i e-sport.

Tar man i akt att den allra första gången som The International anordnades 2011 stod totalt 1,6 miljoner dollar på spel och jämför med över 30 miljoner dollar åtta år senare förstår man vidden av hur häpnadsväckande det hela är. Den enorma summan slår dessutom världsmästerskapet i Fortnite som för en stund innehav rekorted med sina 30 miljoner dollar i prispengar. För närvarande är det inte mycket som skiljer prissummorna i Fortnite World Cup och The International 2019 åt, men eftersom potten i sistnämnda fortfarande tickar finns det goda chanser att skillnaden ökar ytterligare.

Det är tack vare att 25 procent av intäkterna från sålda så kallade battle pass går direkt till prispotten som den har kommit att öka till mer än 280 miljoner svenska kronor. Prislappen för ett battle pass varierar, standard går på 9,99 dollar medan ’level 100’ kostar 44,99 dollar och där ingår 100 startpoäng.

Årets The International kommer att äga rum i Shanghai i Kina mellan 15-25 augusti där sammanlagt 18 lag från världen över kommer att delta. Det blir spännande att se hur pass mycket potten kommer att hinna öka fram till dess.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

De världskända ninjorna återförenas i Dignitas
De världskända ninjorna återförenas i Dignitas

De legendariska ninjorna som ligger bakom den klassiska 87 vinststreaken återförenas i Dignitas. Robin ”Fifflaren” Johansson intar rollen som coach medan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Adam Läs mer