Strid mellan Zimpler och Trustly om spelmarknaden

Strid mellan Zimpler och Trustly om spelmarknaden

Betaltjänsten Zimpler anmäler konkurrenten Trustly till Konkurensverket då de menar att Trustly missbrukar sin position på spelmarknaden.

Bland annat anklagas Trustly för att stoppa Zimpler från att göra affärer med spelbolag genom exklusiva avtal och hot. Zimpler säger sig ha bevis som styrker anklagelserna, som dock är sekressbelagt i anmälan. Trustly ska, enligt uppgifter från Zimpler ha så mycket som 85 procent av spelmarknaden på nätet i Sverige.

Samtidigt som Trustly medger att de har exklusivitetsavtal med sina klienter hävdar de i ett meddelande till Konkurrensverket att Zimplers bild av konkurrenssitautionen inte stämmer. Däremot ska de inte ha exklusivt kontrakt med alla sina kunder, utan endast ett begränsat antal.

Omsättningen skiljer sig väsentligt mellan bolagen. Trustly Group stod för en omsättning på nästan 900 miljoner kronor förra året medan Zimplers siffror uppgick till 39 miljoner.

Ärendet är fortfarande öppet hos Konkurrensverket och det är oklart huruvida de kommer att inleda en utredning mot Trustly eller inte.

Besök våra sidor om Zimpler och Trustly för mer information om betaltjänsterna.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing