Red Bull och North tillkännager nytt partnerskap

Red Bull och North tillkännager nytt partnerskap

RedBullxNorth partnerskap

Den Danska esportklubben North och energidrycken Red Bull tillkännagav häromdagen ett nytt partneskap som sträcker sig året ut och hela 2019.

I och med partnerskapet kommer spelarna i North att ha tillgång till Red Bulls ”Imponerande nätverk och träningsanläggningar” som de själva uttrycker det. För övrigt kommer North även att dra fördel av Red Bulls kommersiella kanaler.

”Om du, som oss, vill vara en ledande e-sportorganisation i Skandinavien och Europa, så måste du jobba med stora varumärken med höga ambitioner och bred räckvidd till en publik som blir allt starkare. Det är därför matchningen mellan Red Bull och North perfekt” – kommenterar Christian Sørensen, CEO på North.

Sørensen fortsätter: ”Samarbetet gäller resterande av 2018 och 2019, men North har – tillsammans med våra ägare F.C Copenhagen och Nordisk Film – flera stora saker i görningen, som förhoppningsvis innebär att partnerskapet kommer att fortsätta”.

Red Bull har redan hög närvaro i esport och sponsrar bland annat Nordamerikanska giganterna Cloud9 och Dota 2-laget OG som vunnit The International. Dessutom är de även involverade i FGC och spel som FIFA.

För endast ett par dagar sedan skrev North kontrakt med Marcus ”Marcuzo” Jørgensen från Manchester City för att representera laget som en FIFA-spelare. Nyförvärvet betyder att North nu har både Marcuzo och August ”Agge” Rosenmeier i laget och ska spela tillsammans när danska eSuperliga startar.

”Red Bull är utmärkta i både traditionella sporter, motorsport och esport. De levererar fantastiska produkter som vi ser fram emot att bli en del av, säger Christian Sørensen och tillägger att Red Bulls kontor runt om i världen kommer att assistera laget när Norths atleter är ute och reser. Nästan alla länder har Red Bull-kontor som kan vara till hjälp när våra esportutövare reser runt världen” Avslutar Christian Sørensen.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing