OG avslöjar femman i satsningen på CS:GO

OG avslöjar femman i satsningen på CS:GO

OG som klubb och lag har gjort sig kända som ett av världens främsta Dota 2-lag. Nu har organisationen äntligen offentliggjort vilka spelare som kommer att representera superklubben i Counter-Strike: Global Offensive.

Det har varit en lång längtan

OG är ett tungt namn inom Dota 2 och de är ensamma om att ha vunnit världsmästerskapet The International två gånger i rad, år 2018 samt 2019. Efter att ha legat på topp i flera år i Dota 2 expanderar klubben nu till att även tävla i CS:GO. I ett pressmeddelande skriver organisationen:

”Vi känner oss hedrade och stolta över att välkomna vår senaste line-up. Spelarna har visat alla kvalitéer vi kräver. Dediktionen, det hårda arbetet och den otroliga talang de redan har demonstrerat visar att det alltid fanns en plats för de i OG.”

Det har länge gått rykten om vilka som ska få äran att spela för den framgångsrika klubben OG. Många av gissningarna stämde och idag avslöjades att laguppställningen kommer att bestå av:

  • Aleksi ”Aleksib” Virolainen
  • Nathan ”NBK-” Schmitt
  • Valdemar ”valde” Bjørn
  • Issa ”ISSAA” Murad
  • Mateusz ”mantuu” Wilczewski

Med tanke på hur stora OG är inom Dota 2 förväntar de sig nog succé även i CS. Enligt pressmeddelande verkar de åtminstone självsäkra, där det går att läsa:

”På OG strävar vi efter att vara bäst. Eftersom vi kunde fullfölja våra förväntningar i andra esporter är vi säkra på att vi åstadkomma detsamma i CS:GO.”

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing