New Jersey USA på väg att öppna upp för esport betting

New Jersey USA på väg att öppna upp för esport betting

(bild: Unsplash)

I stora delar är online betting i USA fortfarande förbjudet. Men vissa delstater skiljer sig från mängden där det antingen är något av en gråzon eller tillåtet. New Jersey är en stat där spel och gambling är laglig och nu kan det vara på gång att tillåta betting på e-sport.

Förslaget som ska prövas i New Jersey går under namnet ”Bill 637”. Om det går igenom skulle det innebära att de som tillhandahåller vadhållning i staten får erbjuda spel på tävlingar i e-sport.

Enligt David Rebuck, huvudansvarig för ”Division of Gaming Enforcement”, som reglerar statens marknad för spel och vadhållning är League of Legends och Overwatch två av de mer populära titlarna. Rebuck är särskilt nöjd med att förslaget är tänkt att säkerställa att medverkande inte är minderåriga.

Globalt är esportmarknaden redan massiv och genererade år 2019 nästan 454 miljoner tittare och runt 9 miljarder i intäkter via sponsoravtal och mediarättigheter. Då är inte betting inräknat och om det öppnas upp i USA väntas intäkterna växa kraftigt.

E-sport har redan fått fäste i USA och årligen äger det rum massor av turneringar och ligor. Proffs tävlingar om miljoner i prispengar och spelar under kontrakt och får lön som vilken sportstjärna som helst. Betting skulle förmodligen bidra till att fler satsar på tävlande i datorspel och antalet tittare skulle öka.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Oddshöjning på LEC Spring Split hos Betway
Oddshöjning på LEC Spring Split hos Betway

Betway höjer oddsen inför kvällens matcher i LEC Spring Split. Spelet vi talar om är givetvis League of Legends. Läs mer

Flashpoint 1 flyttar ut på nätet i fruktan för coronaviruset
Flashpoint 1 flyttar ut på nätet i fruktan för coronaviruset

Flashpoint 1 är en liga i CS:GO som så här långt har spelats i Los Angeles. Men på grund av spridningen av coronaviruset har de Läs mer

Oddsboost på LEC Spring Split hos Betway
Oddsboost på LEC Spring Split hos Betway

Betway har tagit täten bland svenska spelbolag när det kommer till att erbjuda esport betting. Det blir extra tydligt när de höjer odds på diverse Läs mer

Promotional listing