New Jersey USA på väg att öppna upp för esport betting

New Jersey USA på väg att öppna upp för esport betting

(bild: Unsplash)

I stora delar är online betting i USA fortfarande förbjudet. Men vissa delstater skiljer sig från mängden där det antingen är något av en gråzon eller tillåtet. New Jersey är en stat där spel och gambling är laglig och nu kan det vara på gång att tillåta betting på e-sport.

Förslaget som ska prövas i New Jersey går under namnet ”Bill 637”. Om det går igenom skulle det innebära att de som tillhandahåller vadhållning i staten får erbjuda spel på tävlingar i e-sport.

Enligt David Rebuck, huvudansvarig för ”Division of Gaming Enforcement”, som reglerar statens marknad för spel och vadhållning är League of Legends och Overwatch två av de mer populära titlarna. Rebuck är särskilt nöjd med att förslaget är tänkt att säkerställa att medverkande inte är minderåriga.

Globalt är esportmarknaden redan massiv och genererade år 2019 nästan 454 miljoner tittare och runt 9 miljarder i intäkter via sponsoravtal och mediarättigheter. Då är inte betting inräknat och om det öppnas upp i USA väntas intäkterna växa kraftigt.

E-sport har redan fått fäste i USA och årligen äger det rum massor av turneringar och ligor. Proffs tävlingar om miljoner i prispengar och spelar under kontrakt och får lön som vilken sportstjärna som helst. Betting skulle förmodligen bidra till att fler satsar på tävlande i datorspel och antalet tittare skulle öka.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing