Na’Vi vinner BLAST Pro Series Köpenhamn 2018

Na’Vi vinner BLAST Pro Series Köpenhamn 2018

navi vinner blast pro series copenhagen 2018

NiP-magin räckte inte hela vägen. I finalen mötte de svenska ninjorna det rysk-ukrainska laget Natus Vincere, ett motstånd som blev för svårt och man förlorade i två raka kartor. Med storspelande s1mple och electronic högst upp på poängtavlan.

För vinsten tilldelas Na’Vi $125,000, som motsvarar ungefär 1,1 miljoner svenska kronor, medan NiP får nöja sig med 450 000 kronor. Kort efter att finalen var klar så uttryckte GeT_RiGhT sin besvikelse på Twitter:

Vägen till finalen bjöd ninjorna på storartat spel där man bland annat besegrade favoriterna Astralis och MIBR. Utöver dessa vinster spelade man även lika mot stjärnspäckade FaZe efter att ha legat under med flera rundor.

Men väl i finalen tog det stopp. Där visade Na’Vi, och speciellt radarparet s1mple och electronic, prov på vad man är kapabla till. Kartorna som spelades var Mirage och Inferno och Na’Vi vann båda och fick slutligen koras vinnare av BLAST Pro Series Köpenhamn 2018.

En annan höjdpunkt under finaldagen var ett besök av Danmark statsminister Lars Lokke Rasmussen som höll ett tal inför de 12 000 besökarna i Royal Arena i Köpenhamn.

– Ni har inte slösat bort er tid. Era dagar av att behöva förklara er är över. Ni är verkligen idrottare, sade statsministern.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing