Na’Vi vinner BLAST Pro Series Köpenhamn 2018

Na’Vi vinner BLAST Pro Series Köpenhamn 2018

navi vinner blast pro series copenhagen 2018

NiP-magin räckte inte hela vägen. I finalen mötte de svenska ninjorna det rysk-ukrainska laget Natus Vincere, ett motstånd som blev för svårt och man förlorade i två raka kartor. Med storspelande s1mple och electronic högst upp på poängtavlan.

För vinsten tilldelas Na’Vi $125,000, som motsvarar ungefär 1,1 miljoner svenska kronor, medan NiP får nöja sig med 450 000 kronor. Kort efter att finalen var klar så uttryckte GeT_RiGhT sin besvikelse på Twitter:

Vägen till finalen bjöd ninjorna på storartat spel där man bland annat besegrade favoriterna Astralis och MIBR. Utöver dessa vinster spelade man även lika mot stjärnspäckade FaZe efter att ha legat under med flera rundor.

Men väl i finalen tog det stopp. Där visade Na’Vi, och speciellt radarparet s1mple och electronic, prov på vad man är kapabla till. Kartorna som spelades var Mirage och Inferno och Na’Vi vann båda och fick slutligen koras vinnare av BLAST Pro Series Köpenhamn 2018.

En annan höjdpunkt under finaldagen var ett besök av Danmark statsminister Lars Lokke Rasmussen som höll ett tal inför de 12 000 besökarna i Royal Arena i Köpenhamn.

– Ni har inte slösat bort er tid. Era dagar av att behöva förklara er är över. Ni är verkligen idrottare, sade statsministern.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

8x insatsen på fnatic i ECS Finals Säsong 8
8x insatsen på fnatic i ECS Finals Säsong 8

Höjda odds inför ECS Season 8 hos vår spelpartner Betway! Läs mer

Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019
Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019

Nu återstår endast finalen i IEM Beijing 2019 och det är de danska världstvåorna i Astralis och 100 Thieves (ex Renegades) som ska göra upp Läs mer

Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter
Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter

Spelguide inför IEM Beijing 2019. Genomgång av vinnarodds samt grupper och favoriter! Läs mer

Promotional listing