Kommande säsongen av ESL Pro League spelas helt offline

esl pro league säsong 9 offline

Turneringsorganisationen ESL har bekräftat uppgifterna gällande nionde säsongen av ESL Pro League som börjar nästa år. ESL, som samarbetar med WESA (World Esports Association) har kommit överens om att flytta matcherna från att ha spelats på nätet till att istället äga rum på LAN.

Till följd av strukturförändringen kommer samtliga matcher för den Amerikanska och Europeiska regionen att spelas i en LAN-studio inför publik. Däremot behåller man online-formatet i regionen Asien och Stillahavsområdet.

Därmed sträcker sig ESL Pro League Säsong 9 över tre regioner: Amerika, Europa och Asien/Stillahavsområdet. Varje region har fyra grupper bestående av fyra lag som har blivit fördelade enligt ESLs världsrangordning. Totalt är det 48 lag, 16 för varje region, som har siktet på det stora slutspelet.

För att säkra en plats i slutspelet måste lagen vinna sin grupp. Misslyckas de med det får de en sista chans i en andra omgång där de lag som hamnade på en andra och tredjeplats gör upp.

Den nionde säsongen av ESL Pro League drar igång den 12 april, 2019 och spelas under fyra veckor för att bestämma vilka lag som tar sig vidare till slutspelet.

esportbets
esportbets
Esportbets.se är Sveriges största jämförelsesajt för betting på e-sport. Här hittar du recensioner av spelbolag, informationsrika guider, exklusiva bettingbonusar, välgrundade speltips och mycket mer än så. Med andra ord allt du kan tänkas behöva för att betta på dina favoriter inom e-sport.