Kommande säsongen av ESL Pro League spelas helt offline

Kommande säsongen av ESL Pro League spelas helt offline

esl pro league säsong 9 offline

Turneringsorganisationen ESL har bekräftat uppgifterna gällande nionde säsongen av ESL Pro League som börjar nästa år. ESL, som samarbetar med WESA (World Esports Association) har kommit överens om att flytta matcherna från att ha spelats på nätet till att istället äga rum på LAN.

Till följd av strukturförändringen kommer samtliga matcher för den Amerikanska och Europeiska regionen att spelas i en LAN-studio inför publik. Däremot behåller man online-formatet i regionen Asien och Stillahavsområdet.

Därmed sträcker sig ESL Pro League Säsong 9 över tre regioner: Amerika, Europa och Asien/Stillahavsområdet. Varje region har fyra grupper bestående av fyra lag som har blivit fördelade enligt ESLs världsrangordning. Totalt är det 48 lag, 16 för varje region, som har siktet på det stora slutspelet.

För att säkra en plats i slutspelet måste lagen vinna sin grupp. Misslyckas de med det får de en sista chans i en andra omgång där de lag som hamnade på en andra och tredjeplats gör upp.

Den nionde säsongen av ESL Pro League drar igång den 12 april, 2019 och spelas under fyra veckor för att bestämma vilka lag som tar sig vidare till slutspelet.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

ESL One New York 2019: Vinnarodds & bonus
ESL One New York 2019: Vinnarodds & bonus

ESL One New York 2019 börjar nästa vecka och vi är nog alla nyfikna på vilket lag som plockar hem den åtråvärda pokalen. Här finner Läs mer

Mer än 2 ggr pengarna på matchen NaVi – CR4ZY
Mer än 2 ggr pengarna på matchen NaVi – CR4ZY

Pixel.bet erbjuder 2,20 i odds på att CR4ZY besegrar Na'Vi i en ödesmatch för de båda i StarLadder Major Berlin 2019! Läs mer

Oddshöjning på kvällens matcher i StarLadder Major 2019
Oddshöjning på kvällens matcher i StarLadder Major 2019

Idag står StarLadder Major på schemat och bland kvällens matcher syns bland annat Mousesports (vs FaZE) och Na’Vi (vs G2). Betway bjuder sina medlemmar på Läs mer

Promotional listing