HLTV köps upp av Better Collective för miljonbelopp

HLTV köps upp av Better Collective för miljonbelopp

Photo by Cytonn Photography on Unsplash

I fredags meddelade HLTV på sin egen sajt att de nu ingår i Better Collective, en mediagrupp med fokus på betting. Affären uppgår till ett värde av 34,5 miljone euro, vilket motsvarar cirka 364 miljoner svenska kronor.

Det danska affiliateföretaget Better Collective har har sitt huvudkontor i Köpenhamn och är listad på Stockholmsbörsen. Köpet av HLTV.org ApS inkluderar HLTV.org samt Dust2.dk och värderas till 364 miljoner kronor, varav 278 miljoner betalas ut på förhand.

HLTV.org grundades 2002 i Danmark och är idag den ledande sajten för Counter-Strike: Global Offensive med över 26 miljoner besök månadsvis. Sajten förmedlar nyheter, tillhandahåller ett forum, fantasyliga samt samlar statistik.

Dust2.dk är en nyare satsning och därför inte lika etablerad och känd om HLTV.org. Den här sajten är på danska och snittar 250,000 besökare per månad. På Dust2.dk hittar man det mesta. Allt från livescore till nyheter om gaming och esport till Danmarks officiella topp 10-lista över CS:GO-lag.

I kommentarsfältet till nyheten om köpet uttrycker flera användare sin oro. Även om den övervägande majoriteten gratulerar HLTV finns det även de som inte är lika exalterade. Det som främst verkar oroa är att många tror att ägarbytet kan betyda rejäla ändringar, bland annat att det populära forumet försämras eller försvinner.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing