HLTV köps upp av Better Collective för miljonbelopp

HLTV köps upp av Better Collective för miljonbelopp

Photo by Cytonn Photography on Unsplash

I fredags meddelade HLTV på sin egen sajt att de nu ingår i Better Collective, en mediagrupp med fokus på betting. Affären uppgår till ett värde av 34,5 miljone euro, vilket motsvarar cirka 364 miljoner svenska kronor.

Det danska affiliateföretaget Better Collective har har sitt huvudkontor i Köpenhamn och är listad på Stockholmsbörsen. Köpet av HLTV.org ApS inkluderar HLTV.org samt Dust2.dk och värderas till 364 miljoner kronor, varav 278 miljoner betalas ut på förhand.

HLTV.org grundades 2002 i Danmark och är idag den ledande sajten för Counter-Strike: Global Offensive med över 26 miljoner besök månadsvis. Sajten förmedlar nyheter, tillhandahåller ett forum, fantasyliga samt samlar statistik.

Dust2.dk är en nyare satsning och därför inte lika etablerad och känd om HLTV.org. Den här sajten är på danska och snittar 250,000 besökare per månad. På Dust2.dk hittar man det mesta. Allt från livescore till nyheter om gaming och esport till Danmarks officiella topp 10-lista över CS:GO-lag.

I kommentarsfältet till nyheten om köpet uttrycker flera användare sin oro. Även om den övervägande majoriteten gratulerar HLTV finns det även de som inte är lika exalterade. Det som främst verkar oroa är att många tror att ägarbytet kan betyda rejäla ändringar, bland annat att det populära forumet försämras eller försvinner.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Oddshöjning på LEC Spring Split hos Betway
Oddshöjning på LEC Spring Split hos Betway

Betway höjer oddsen inför kvällens matcher i LEC Spring Split. Spelet vi talar om är givetvis League of Legends. Läs mer

Flashpoint 1 flyttar ut på nätet i fruktan för coronaviruset
Flashpoint 1 flyttar ut på nätet i fruktan för coronaviruset

Flashpoint 1 är en liga i CS:GO som så här långt har spelats i Los Angeles. Men på grund av spridningen av coronaviruset har de Läs mer

New Jersey USA på väg att öppna upp för esport betting
New Jersey USA på väg att öppna upp för esport betting

(bild: Unsplash) I stora delar är online betting i USA fortfarande förbjudet. Men vissa delstater skiljer sig från mängden där det antingen är något av Läs mer

Promotional listing