Fortnite i samarbete med NFL, lagtröjor på gång

Fortnite i samarbete med NFL, lagtröjor på gång

fortnite nfl samarbete

I ett pressmeddelande avslöjade Epic Games ett samarbete med den professionella ligan för amerikansk fotboll i USA (NFL).

På Epic Games hemsida går det att läsa följande:

We’re excited to announce that Fortnite and the NFL are teaming up for the ultimate football face-off. Starting November 9 at 7PM ET you’ll be able to purchase NFL themed Outfits from the Fortnite Item Shop,”

I och med detta samarbete fortsätter Fortnite sin bana mot att bli än mer kommersiellt. Enligt de själva ska varje klädsel gå att byta ut mot något av dem 32 NFL-lagen, plus ett lag unikt för Fortnite. Dessutom kommer det går att välja vilket nummer man vill ha på sin lagtröja, från 1 till 99 för en äkta NFL-look.

Hittills har man sett Fortnite i flera kommersiella sammanhang. Kända atleter, kändisar med mera har setts utföra danser från Fortnite. Stora artister, som Drake, har även testat spelet tillsammans med Twitchstreamaren Tyler ”Ninja” Blevins, som har blivit som ett ansikte utåt för Fortnite. Ninja har tack vare sina framgång med att streama Fortnite även fått gästa den populära tv-showen The Ellen DeGeneres Show.

Även vår svenska superstjärna Zlatan är ett stort fan av Fortnite, som bland annat har publicerat bilder på Instagram när han vinner matcher. Och nu har alltså Epic Games inlett ett samarbete med en av de största sportligorna i världen.

Se till att joina ett game Fortnite den 9 november för då blir kläderna från NFL tillgängliga. Pressmeddelandet i sin helhet går att läsa här.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing