Företaget bakom Astralis noteras på börsen

Företaget bakom Astralis noteras på börsen

Det danska laget Astralis har under en lång tid erövrat CS:GO-scenen. Nu tar företaget bakom laget nästa steg i utvecklingen, att bli börsnoterade. 9 december är det tänkt att ske och de räknar med att få ihop 200 miljoner kronor.

Det är Berlingske som rapporterar att  Astralis Group (företaget bakom CS:GO-laget Astralis) kommer att noteras på börsen. Priset på en aktie kommer att ligga på 12,78 kronor och det går inte att köpa färre än 450 aktier åt gången, vilket motsvarar 5751 svenska kronor.

Astralis har de senaste åren gjort sig känt som världens bästa lag i esporten Counter-Strike: Global Offensive. Laget har dessutom blivit belönat med flera utmärkelser – bland annat blev Astralis utsett till bästa esportlag år 2018 och Zonic årets coach 2019.

I ett pressmeddelande berättar VD:n Nikolaj Nyholm:

“I Astralis Group, idag har vi etablerat oss som en ledare i utvecklingen av laget varumärken, företag och prestanda och vår ambition är att skapa några av de största varumärkena underhållning i världen”

Enligt Finans är 41 investerare redan intresserade av Astralis Group och där syns bland annat:

Christian Mourier (Semler Group)
Claus Zibrandtsen (inQvation)
Peter Wagner (Dating.dk)
Casper Blom (Serieentrepernör)

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

OG avslöjar femman i satsningen på CS:GO
OG avslöjar femman i satsningen på CS:GO

OG som klubb och lag har gjort sig kända som ett av världens främsta Dota 2-lag. Nu har organisationen äntligen offentliggjort vilka spelare som kommer Läs mer

Adventskalender 2019: Överraskningar varje dag fram till jul
Adventskalender 2019: Överraskningar varje dag fram till jul

Få en äkta julkänsla hos Unibet med deras Adventskalender där en överraskningar väntar varje dag fram till jul! Läs mer

Två spelbolag i riskzonen efter olovlig reklamutskick
Två spelbolag i riskzonen efter olovlig reklamutskick

(Bild av Kay på Unsplash) Konsumentombudsmannen (KO) berättar i ett pressmeddelande att både Mr Green och Karl Casino har brutit mot reglerna gällande reklamutskick. Därmed Läs mer

Promotional listing