Företaget bakom Astralis noteras på börsen

Företaget bakom Astralis noteras på börsen

Det danska laget Astralis har under en lång tid erövrat CS:GO-scenen. Nu tar företaget bakom laget nästa steg i utvecklingen, att bli börsnoterade. 9 december är det tänkt att ske och de räknar med att få ihop 200 miljoner kronor.

Det är Berlingske som rapporterar att  Astralis Group (företaget bakom CS:GO-laget Astralis) kommer att noteras på börsen. Priset på en aktie kommer att ligga på 12,78 kronor och det går inte att köpa färre än 450 aktier åt gången, vilket motsvarar 5751 svenska kronor.

Astralis har de senaste åren gjort sig känt som världens bästa lag i esporten Counter-Strike: Global Offensive. Laget har dessutom blivit belönat med flera utmärkelser – bland annat blev Astralis utsett till bästa esportlag år 2018 och Zonic årets coach 2019.

I ett pressmeddelande berättar VD:n Nikolaj Nyholm:

“I Astralis Group, idag har vi etablerat oss som en ledare i utvecklingen av laget varumärken, företag och prestanda och vår ambition är att skapa några av de största varumärkena underhållning i världen”

Enligt Finans är 41 investerare redan intresserade av Astralis Group och där syns bland annat:

Christian Mourier (Semler Group)
Claus Zibrandtsen (inQvation)
Peter Wagner (Dating.dk)
Casper Blom (Serieentrepernör)

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing