Fnatic trea i världen efter segern i ESL Pro League s11

Fnatic trea i världen efter segern i ESL Pro League s11

Fnatic fortsätter att göra väsa ifrån sig. I söndags blev de mästare i ESL Pro League S11 efter en lång finalmatch mot Mousesports som slutade 3-2 i kartor. Tack vare den presationen är svenskarna nu det tredje bästa laget i världen enligt HLTV:s rangordningslista.

Har fortfarande vad som krävs

Fnatics resa i CS:GO har minst sagt varit en bergochdalbana. Från att ha ägt allt och alla i princip samtliga viktiga turneringar till att ha hamnat i djupa dalar. Men det som har varit återkommande är att svenskarna alltid har kommit tillbaka. Som sämst var de på plats 28 på världslistan, detta var i september 2019. Numera är man topp 3 och det är därmed bara Astralis och Natus Vincere som är högre upp på listan.

Även om ligan utspelades på nätet är vinsten av den 11:e säsongen av ESL Pro League ett bevis på att man fortfarande har vad som krävs. För det var knappast några blåbär som stod för motståndet. På deltagarlistan såg man bland annat Astralis, Na’Vi, Vitality och mousesports. Det vill säga hela världseliten i en och samma liga.

Framtiden ser ljus ut

Framtiden ser ljus ut för svensk CS. Om fnatic kan fortsätta i samma spår kan de även utmana om platsen om nummer ett i världen. En position de suttit på förut, men det har hunnit gå fyra år sedan dess. Därför tycker man väl att det är dags för ett svenskt lag att åter igen bli bäst i världen. Poängmässigt är svenskarna blott 80 poäng efter listettorna Na’Vi.

 

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing