Flashpoint 1 flyttar ut på nätet i fruktan för coronaviruset

Flashpoint 1 flyttar ut på nätet i fruktan för coronaviruset

Flashpoint 1 är en liga i CS:GO som så här långt har spelats i Los Angeles. Men på grund av spridningen av coronaviruset har de nu gått ut med att de flyttar från deras studio i Los Angeles till nätet.

Flashpoint följer ESL Pro Leagues strategi att ändra på schemat något samt att matcherna hädanefter ska köras online istället för offline. Beslutet togs i samband med coronautbrottet och svårigheterna det medför. Världen över uppmanas folk att isolera sig och det gäller så klart även cs-proffsen, därför väntas fler ligor och turneringar att antingen spelas online eller starta senare på året.

De lag som redan är på plats i Los Angeles kommer att stanna och fortsätta spela online därifrån. Flashpoints beslut om att fortsättningsvis spela ligan på nätet baserad på rekommendationer från ”U.S. Center for Disease Control” (CDC). Enligt CDC bör man ställa in eller skjuta upp samlingar på fler än 50 personer och det gäller följande åtta veckorna. Förbud på stora skaror av folk är något som många andra länder även har implementerat, Sverige inräknat.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing