Esportsatsning på Farming Simulator med miljoner i potten

farming simulator esports league 2019

Häromveckan dök den märkligaste nyheten på länge upp inom esport. Det som lämnade stora delar av gamingvärlden frågandes var att lantbrukarspelet Farming Simulator gör en satsning på esport.

I sommar ska alltså virtuella bönder tävla i spelet Farming Simulator och det är miljoner i prispengar det handlar om.

På spelets webbplats skriver Christian Ammann, VD på Giants Software:

”Tävlingsinriktat lantbruk är något som folk har njutit av i åratal nu men det har inte gjorts inom esporten än. Vi har massor av esportentusiaster på företaget som inte kan vänta på att få visa världen att lantbruk kan vara både roligt och tävlingsinriktat. Vi anser att vi har hittat den rätta blandningen av verkligt lantbruk och spelupplevelse för att så många som möjligt ska roas av det”

Dock så introducerades Farming Simulator i tävlingsformad redan förra året. Den gången tävlade spelarna om att på så kort tid som möjligt tillverka 20 balar och sedan stapla dem på ett flak.

Den här gången blir upplägget seriösare med mer pengar står på spel. Ännu är inga detaljer avslöjade, men det vi vet hittills är att matcherna spelas 3 mot 3 i olika lantbrukarelement. En annan sak som är spikat är att det är upplagan Farming Simulator 19 som det kommer att tävlas i.

Totala prissumman för hela säsongen som kommer att spelas ligger på 2,4 miljoner kronor. Inte illa för en titel som Farming Simulator.

esportbets
esportbets
Esportbets.se är Sveriges största jämförelsesajt för betting på e-sport. Här hittar du recensioner av spelbolag, informationsrika guider, exklusiva bettingbonusar, välgrundade speltips och mycket mer än så. Med andra ord allt du kan tänkas behöva för att betta på dina favoriter inom e-sport.