Esportkommentator landar jobb på stor tv-kanal

Esportkommentator landar jobb på stor tv-kanal

goldenboy nbc titan games

Att det finns många duktiga esportkommentatorer det vet vi. Men nu tar esportprofilen Alex ”Goldenboy” Mendez ett steg in i kommersiell tv som kommentator för tävlingsprogrammet ’The Titan Games’ som kommer att sändas på Amerikanska kanalen NBC.

Alex ”Goldenboy” Mendez är en ansedd esportprofil och har axlat roller som både värd och kommentator i spel som Call of Duty, Halo och på senare tid även Overwatch. Hans kändisskap inom esport sträcker sig även längre än så då det är hans ansikte som pryder den populära emoten WutFace på Twitch.tv.

Men nu har det alltså blivit dags för Goldenboy att testa sina vingar i The Titan Games som börjar sändas 2 januari 2019 hos tv-jätten NBC. Programmet i fråga påminner om succén American Ninja Warrior och det är ingen mindre än Dwayne ”The Rock” Johnson som är programledare.

Goldenboy får sällskap NBCs sportexpert Liam McHugh bakom kommentatorsbänken, och som fältreporter ser vi Cari Champion, känd från ESPN. Under 10 avsnitt ska män och kvinnor ställas mot varandra i diverse atletiska utmaningar där vinnaren kammar hem $100,000 (drygt 900,000 sek).

Mendez har uttalat sig på Twitter angående sitt nya äventyr där han får många lyckönskningar:

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing