Enligt uppgift: Astralis går med i LCS EU

Enligt uppgift: Astralis går med i LCS EU

astralis lcs eu

Enligt uppgifter är organisationen Astralis, känd för sitt CS:GO-lag, klara för den högsta ligan i League of Legends. Deras inträde i den Europeiska divisionen av LCS sker först år 2019 om ryktena visar sig stämma.

Allt fler uppgifter om vilka organisationer som blir franchise-partners i EU LCS har börjat dyka upp. Franchising betyder att intäkterna från ligan delas mellan lagen som är med i den. Men det är inte alla som kan bli en del av LCS, det krävs först och främst ett godkännande, sedan måste man även hosta upp 115 miljoner kronor.

Känd dansk LoL-kommentator bakom värvningen

Enligt ESPN, som var först ut med uppgifterna, så är det den danska kommentatorn Martin ”Deficio” Lynge som har ordnat med ansökan.

Det var inte länge sedan som Deficio bestämde sig för att sluta kommentera League of Legends-matcher på heltid, men han har ändå synts till i vissa sändningar sedan dess. Om det är så att han är en av huvudpersonerna i Astralis satsningar på League of Legends innebär det att det inte skulle finnas tid över för uppdrag som kommentator.

– Om uppgifterna att Astralis rekryterat den omåttligt populäre kommentatorn Deficio stämmer visar det att Astralis verkligen har satsat på att bygga upp en bra infrastruktur kring sitt framtida LCS-lag, säger Henning Eklund som tidigare har jobbat tillsammans med Lynge, till Metro Esport.

Martin ”Deficio” Lynge har själv ännu inte valt att lämna någon kommentar angående ryktena kring Astralis inträde i League of Legends.

Franchierade EU LCS startar tidigt 2019

Det franchierade EU LCS lanseras i januari 2019 och kommer att innehålla prestationsbaserad lönsamhet för både ligan och deltagande lagen. Ligan kommer att ha inkomstflöde från källor som sponsorer, sändningsrättigheter och andra streams som ger avkastning. Samtliga intäkter delas sedan mellan ligan, lagen och spelarna.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019
Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019

Nu återstår endast finalen i IEM Beijing 2019 och det är de danska världstvåorna i Astralis och 100 Thieves (ex Renegades) som ska göra upp Läs mer

Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter
Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter

Spelguide inför IEM Beijing 2019. Genomgång av vinnarodds samt grupper och favoriter! Läs mer

StarSeries i-League Season 8: Favoriter och Vinnarodds
StarSeries i-League Season 8: Favoriter och Vinnarodds

Här berättar vi mer om hur betting på StarSeries i-League Season 8 går tillväga samt vilka av deltagarna som har störst chans att vinna. Läs mer

Promotional listing