Dallas blir värdstad för nästa DH Masters

Dallas blir värdstad för nästa DH Masters

dh masters dallas 2019 annonserat

Det har blivit dags för DreamHack att ännu en gång ta sitt pick och pack till USA. Den här gången är det Dallas i Texas som får agera värdstad åt ett DreamHack Masters-evenemang. Kalaset startar 28 maj 2019 och slutar den 2 juni där 250,000 dollar ska delas ut mellan högsta placeringarna.

Efter att DreamHack Masters har anordnats i Marseille och Stockholm den här året så återvänder man till NordAmerika för andra gången sedan 2017 då en turnering ägde rum i Las Vegas, Nevada.

Evenemanget kommer att hållas i ”They Key Bailey Hutchison Convention Center” i Dallas, i samma arena kommer även DreamHack BYOC-festivalen att ta plats.

Trots att det är långt före startttid har DreamHack avslöjat detaljer gällande turneringen där 16 lag skall delta. En skara av lagen kommer att vara tvungna att kvala in via regionerna Europa, Nordamerika, Asien och Kina. Resterande kommer att få en direkt inbjudan.

Den här gången kommer man inte att använda sig av GSL-formatet. Istället delas lagen upp i två olik grupper där topp tre i vardera grupp går vidare till slutspelet. Gruppspelet hålls bakom stängda dörrar de tre första dagarna för att sedan inta den stora scenen när det är dags för slutspelet 31 maj – 1 juni och avslutningsvis stora finalen den 2 juni.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

De världskända ninjorna återförenas i Dignitas
De världskända ninjorna återförenas i Dignitas

De legendariska ninjorna som ligger bakom den klassiska 87 vinststreaken återförenas i Dignitas. Robin ”Fifflaren” Johansson intar rollen som coach medan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Adam Läs mer