Astralis vinner Blast Pro Series Lissabon 2018

Astralis vinner Blast Pro Series Lissabon 2018

astralis blast pro series lissabon 2018Bildkälla: HLTV

Danska superstjärnorna i Astralis avslutar året på bästa möjliga sätt genom att besegra Na’Vi med 2-1 i finalen av Blast Pro Series Lissabon 2018. Bragden innebär att dansklaget vunnit imponerande 10 (1) turneringar bara i år.

Astralis, som i vanlig ordning var förhandsfavoriter, fick inte den start man önskade sig. Istället var det Na’Vi som säkrade den första kartan Mirage efter att s1mple visade varför många håller honom som världens bästa spelare. Det blev dessutom en överraskande enkel seger på Mirage, 16-7 till Na’Vis favör.

Men när det var dags för andra kartan så vaknade långsamt danskarna till liv. Efter en svajig start på den andra kartan så kunde Astralis till slut vända ett knappt underläge till en övertygande vinst på 16-9. Kvittering var ett faktum och finalen kom att avgöras på  Dust2.

På tredje och sista kartan var det dock Astralis för hela slanten. Na’Vi lyckades endast att skrapa ihop fyra rundor. Ett tråkigt avslut för alla tittare som givetvis hoppades en tajt final, men Astralis är Astralis och vinner som vanligt.

För succén i Lissabon får danskarna $125,000 medan Na’Vi får trösta sig med $50,000. För vårt svenskhopp Ninjas in Pyjamas blev det tyvärr en sistaplats, ett tråkigt avslut på året.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing