Apex Legends presenterar Global Series med 30 miljoner i potten

Apex Legends presenterar Global Series med 30 miljoner i potten

När Apex Legends lanserades i februari i år kallades det för en ”Fortnite”-dödare och ett tag var det det enda gamers talade om. Alla stora streamare hyllade spelet dels eftersom det var ett battle royale-spel som riktade sig till äldre användare. Däremot fick det aldrig något större genomslag som e-sport, men nu är alltså ’Global Series’ på gång, där vem som helst kan ställa upp och få chansen att ta del av potten på ca 30 miljoner kronor.

Global Series delas upp i fyra stadier – ’online tournaments’, ’challenger events’, ’premier events’ och ’majors’. PC-användare från över 60 länder kan delta i tävlingen, bland länderna ser vi till exempel Sverige, Danmark, USA, Thailand, Egypten med flera.

Schemat

Global Series omfattar totalt tolv evenemang och de tre första spelas följande datum:

  • 25-27 januari, 2020: Onlineturnering – Kval till första majorn
  • 29 februari – 2 mars, 2020 – Kval till premierevenemang #1
  • 13-15 mars, 2020 – Första majorn o Esports Stadium Arlington, USA (ca 5 miljoner i prispotten)

Apex Legends Global Series kommer att sändas live. Det kommer även att finnas möjligheter att se tävlingarna på plats för den som föredrar det. Exakt vilken streamingtjänst allt kommer att visas på är ännu inte klart.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing