5 CSGO-turneringar att se fram emot 2019

5 CSGO-turneringar att se fram emot 2019

5 csgo-turneringar 2019

2018 har varit ett toppenår för Counter-Strike med flera lyckade turneringar, och 2019 ser ut att bli ännu bättre. Katowice i Polen som genom åren har agerat värdstad åt många e-sportevenemang får äntligen äran att arrangera en CSGO-major. Bland andra hypade turneringar syns även WESG-finalen och Blast Pro Series i diverse storstäder.

Esportbets.se blickar framåt och spanar in 5 CS:GO-turneringar att se fram emot år 2019!

IEM Katowice 2019 (CSGO Major)

iem katowice 2019

Det finns många skäl till varför IEM Katowice 2019 står med högst upp på listan över event som vi längtar efter. För det första är det en major, alltså det finaste i tävlingsväg som går att vinna i Counter-Strike. Förutom äran att bli majormästare så är självfallet även prispotten en anledning till varför den här turneringen är extra spännande. En miljon dollar står på spel, som motsvarar cirka 9 miljoner svenska kronor. Som grädde på moset är det just Katowice i Polen som är värdstad, som är känd för att ha fantastisk och entusiastisk e-sportpublik.

WESG 2018 World Finals

wesg 2018 world finals

WESG är det närmsta man kommer ett VM i Counter-Strike, just eftersom det enbart är nationer som tävlar mot varandra. Totalt är det 32 länder som kommer att ställa upp i WESG där $890,000 står på spel. Tyvärr är deltagarlistan inte fullständig ännu, så det återstår att se om Ninjas in Pyjamas eller Fnatic kommer att vara på plats i Kina där allt skall avgöras. Oavsett så kommer det att bli ett intressant evenemang att följa eftersom antalet deltagare och upplägg skiljer sig från andra turneringar.

IEM Sydney 2019

IEM_Sydney2019

IEM intar många städer under 2019, men en plats som tidigare har levererat är Sydney i Australien. Därför tror och hoppas vi på en upprepning från 2018 med enbart elitlag på plats som slåss om den relativt saftiga prissumman på $250,000. I denna stund är det bara FaZe och Renegades som är klara för IEM Sydney 2019, men man kan räkna med att det blir många andra värdiga lag som blir inbjudna. Sammanlagt är det 16 lag från världens alla hörn som ska tävla i Australien. FaZe är regerande mästare som spöade Astralis i 3-0 i kartor.

ESL One Cologne 2019

esl one cologne 2019

Köln har kommit att bli en legendarisk plats för CS:GO-evenemang. ESL One Cologne har allt CSGO-fans kan önska sig – världens bästa lag som ger allt, finfin prissumma och galna fans som skapar elektrisk stämning. Turneringen osar kvalité och många spelare och tittare håller den som sin absoluta favorit. Vi är extremt taggade på ESL One Cologne 2019 och vi kan knappt vänta tills deltagarlistan har fyllts på med alla lag som ska vara med. Förmodligen kommer vi att få se åtminstone ett svenskt topplag på plats, annat vore konstigt med tanke på hur viktig den här turneringen är för hela CSGO-scenen.

DreamHack Masters Dallas 2019

dreamhack masters dallas 2019

I tre dagar under våren 2019 tar DreamHack över Dallas, USA med e-sport och gaming. Det kommer att tävlas i flera spel men framförallt Counter-Strike lockar. Inga deltagare har offentliggjorts än, men med tanke på att det är prestigefulla DreamHack som annordnar tävlingen så väntas många topplag delta. Så för den som vill ta en semester i USA kan man passa på att även njuta av DreamHack Masters, biljetter finns redan ute för försäljning.

 

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Åtta spelbolag bötfälls på mångmiljonbelopp
Åtta spelbolag bötfälls på mångmiljonbelopp

Åtta spelbolag har anordnat spel på fotbollsmatcher där en stor del av spelarna är minderåriga och får därför betala böter på cirka 41 miljoner kronor. Läs mer

Dagens spel – förhöjt odds på LEC Summer Split 2019
Dagens spel – förhöjt odds på LEC Summer Split 2019

Splyce, G2 och Fnatic har alla matcher att spela i kväll i LEC Summer Split 2019. För att höja spänningen en aning erbjuder Betway förhöjt Läs mer

Promotional listing