30 miljoner dollar står på spel i Fortnite World Cup

30 miljoner dollar står på spel i Fortnite World Cup

fortnite world cup 2019

Häromdagen gick Epic Games ut med det officiella formatet för världsmästerskapet i Fortnite. Mästerskapet kommer att bestå av tävlingar veckovis som leder till den stora finalen i New York.

Vägen till Fortnite World Cup 2019

Resan till Fortnite World Cup 2019 börjar 13 April. Tio söndagar i rad kommer det att spelas om en miljon dollar med 3000 deltagare i varje. Dessa turneringar kommer att tre timmars fönster där de deltagande spelarna kan spela upp till tio matcher.

Vilka 3000 spelare det är som kommer att vara med i världsmästerskapet avgörs söndagen innan tävlingarna drar igång. Det kommer att hållas en deltävling på tre timmar där max tio matches spelas. Utifrån poängen som samlas i deltävlingen använd sedan för att bestämma vilka spelare som går vidare till veckotävlingarna.

Tävlingarna kickar igång den 13 april med en soloturnering för att sedan gå över till en duoturnering vecka 2. Därifrån kommer det sedan att växla mellan solo och duo varje vecka fram till 16 juni.

Finalen av världmästerskapet i Fortnite

De bästa spelarna från varje veckotävling får en inbjudan till finalen av världsmästerskapet i Fortnite. Finalen kommer att äga rum i New York den 26-28 juni med 30 miljoner dollar på spel.

Epic Games har bekräftat att vinnaren i soloturneringen vinner 3 miljoner dollar. Dessutom får varje spelare som lyckades att kvalificera till tävlingen 50,000 dollar var. För varje vecka kommer det att finnas 21 kvalplatser att knipa för soloturneringen och 11 varje vecka för duo.

Vi kommer att ha fler Fortnite-turnering att vänta under 2019 då Epic Games har meddelat att hela 100 miljoner dollar kommer att gå till diverse tävlingar under året.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019
Betway erbjuder förhöjt odds på finalen i IEM Beijing 2019

Nu återstår endast finalen i IEM Beijing 2019 och det är de danska världstvåorna i Astralis och 100 Thieves (ex Renegades) som ska göra upp Läs mer

Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter
Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter

Spelguide inför IEM Beijing 2019. Genomgång av vinnarodds samt grupper och favoriter! Läs mer

StarSeries i-League Season 8: Favoriter och Vinnarodds
StarSeries i-League Season 8: Favoriter och Vinnarodds

Här berättar vi mer om hur betting på StarSeries i-League Season 8 går tillväga samt vilka av deltagarna som har störst chans att vinna. Läs mer

Promotional listing