Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter

Spelguide inför IEM Beijing 2019 – Odds & favoriter

Nu på torsdag drar IEM Beijing 2019 igång och det är åtta deltagande lag som ska göra upp om prissumman 250,000 dollar. Bland oddsfavoriterna toppar Astralis och Evil Geniuses där sistnämnda nyligen sprang om Astralis på världsrankingen.

Vinnarodds IEM Beijing 2019

En titt på vinnaroddsen för IEM Beijing hos Unibet visar att det, kanske inte helt oväntat, är Astralis och Evil Geniuses som har tilldelats de lägsta oddsen. Däremot är det ganska överraskande att se att de nyblivna världsettorna EG ger så mycket som 3,75 gånger insatsen vid turneringsvinst.

Samtliga odds:

Astralis: 1,90
Evil Geniuses: 3,75
FaZe Clan: 9,00
Team Vitality: 9,00
100 Thieves: 13,00
ENCE: 15,00
TyLoo: 101,0
ViCi Gaming: 201,0

Grupper och favoriter

Turneringens åtta deltagare har delats upp i Grupp A och Grupp B med fyra lag i varje grupp. De två bästa lagen i respektive grupp går vidare till slutspelet med semifinaler som avgörs i bo3-matcher medan finalen körs som bo5.

Grupp A:

• Astralis
• ENCE
• ViCi
• 100 Thieves

I grupp A känns ett avancemang till slutspelet för Astralis rätt troligt, samtidigt har danskarna allt oftare börjat förlora mot motståndare som på pappret är sämre. Däremot är det jämnare mellan ENCE och 100 Thieves om andra platsen.

Grupp B:

• Evil Geniuses
• FaZe
• TYLOO
• Vitality

Här är det så klart EG som borde vara givna för slutspelet. Striden om andra platsen är dock mer öppen, även om Vitality en normal dag är vassare än både FaZe och TYOO.

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing