BLAST Pro Series Global Final 2019: Odds & analys

BLAST Pro Series Global Final 2019: Odds & analys

BLAST Pro Series Global Final 2019 är en turnering med bara fyra deltagare. De tävlande har under årets gång samlat på sig poäng genom att delta i BLAST Pros 250k dollar-turneringar. Fjärde och sista laget att kvalificera sig var Ninjas in Pyjamas och har därmed chansen att kamma hem 350 tusen dollar som går till vinnaren.

BLAST Pro Final 2019: Betting & odds

I den stora finalen av BLAST Pro Series gör fyra lag upp om 500 tusen dollar som motsvarar cirka 4,7 miljoner svenska kronor. Den som vinner behåller 350 tusen dollar av summan och resterande får övriga dela på.

Vinnarodds

Hos betway ger en turneringsvinst för Ninjas in Pyjamas åtta gånger pengarna. Det svenska laget är det lag som spelbolag överlag verkar ha minst förtroende för. Favoriterna är självfallet världsmästarna Astralis.

Astralis 1,75
Liquid 3,80
FaZe 5,75
NiP 8,00

Besök Betway här

Matchodds

Torsdag 2019-12-12

14:00 – FaZe (1,50) vs Ninjas in Pyjamas (2,40)
18:00 – Liquid (2,75) vs Astralis (1,40)

Besök Betway här

Svensklaget NiP har matchats mot FaZe och en eventuell vinst ger 2,40 i utdelning.

Analys av deltagare

Med tanke på att det inte är en vanlig turnering är det bara fyra lag som är med och tävlar. Här synar vi varje lag från topp till tå inför BLAST Pro Series Global Final 2019.

Astralis

Det mesta lutar mot att Astralis slutar året som började, det vill säga på toppen av världsrankinglistan. I perioder har man trillat ner när lag som Team Liquid och Evil Geniuses har levererar. Men envisa som de är har danskarna alltid lyckats att kämpa sig tillbaka. Slutspelet av ESL Pro League säsong 10 slutade i ett misslyckande, i alla fall med Astralis mått mätt. Där blev det en tredje plats och kan man vinna BLAST Pro Finalen vore det pricken över i på ett redan framgångsrikt år.

Liquid

CS-trupper från Nordamerika har sedan föregående år varit med och slagits om viktiga turneringtitlar. Det är med andra ord inte längre uteslutande europeiska lag som alltid står på prispallar i turneringar. Under sommaren var Liquid etta på HLTV:s kända rankinglista men har sedan dess blivit förbisprugna av både Astralis och Evil Geniuses. Det blir tufft för nordamerikanerna att direkt få möta Astralis, men kan man undvika Overpass samt Nuke ska det inte vara omöjligt att segra över danskarna.

FaZe

FaZe hör tillsammans med NiP de två svagare lagen i det här slutspelet. Visst är FaZe fortfarande ett topplag, men det är inte längre samma wow-faktor över truppen. Ett tag var de ett av de mest fruktade lagen i världen, idag är det inte längre så. Däremot ska FaZe inte underskattas, så sent som förra månaden vann man BLAST Pro Series Copenhagen, där Astralis, Liquid och NiP var med. Så bevisligen har man det som behövs för att vinna även över scenens elitlag.

NiP

Sist ut i vår analys av deltagarna har vi Ninjas in Pyjamas. Våra förhoppningar är att de ska vinna, så klart. Men hur realistiskt det är, det är en annan femma. På pappret är det svenska hoppet betydligt sämre än övriga deltagare, speciellt i relation till jättar som Astralis och Liquid. Men, med det speciella formatet i åtanke, och om ninjorna har en dag då spelet stämmer till 100 %, kan det gå vägen.

Trailer BLAST Global Final 2019

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing