Metro satsar på Esport-tv med Heaton som programledare

Metro satsar på Esport-tv med Heaton som programledare

heaton metro

Det är sedan tidigare känt att Metro har börjat bevaka e-sport och har förvärvat bland annat Emil ”Heaton” Christensen och Zainab ”zAAz” Turkie. Och nu utökar tidningen sin satsning med ”Esport-tv”.

Programmet kommer att ha flera kända gäster och man har höga förväntningar när det gäller tittarantal. Avsnitten kommer att vara 20 minuter långa och är tänkt att släppas en gång i veckan. E-sportprofilen Emil ”Heaton” Christensen, som många känner igen från hans medverkan i tv-programmet ”Mästarnas mästare”, kommer att axla rollen som programledare.

– Detta programformat finns för de flesta andra sporter. Denna satsning är en självklarhet för oss, då esport är en sport. Det ligger även helt i linje med Metros satsning och Metros satsning att vara det största och mest innovativa mediehus, säger Emelie Westermark, projektledare Metro, i ett pressmeddelande.

Oh My står för produktionen i samarbete med agenturen Orlando John. Flera e-sportstjärnor representerar Orlando John, däribland LODA och Olofmeister, vilket bådar för gott inför höstens avsnitt av Metros nya satsning.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

De världskända ninjorna återförenas i Dignitas
De världskända ninjorna återförenas i Dignitas

De legendariska ninjorna som ligger bakom den klassiska 87 vinststreaken återförenas i Dignitas. Robin ”Fifflaren” Johansson intar rollen som coach medan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Adam Läs mer