Metro satsar på Esport-tv med Heaton som programledare

Metro satsar på Esport-tv med Heaton som programledare

heaton metro

Det är sedan tidigare känt att Metro har börjat bevaka e-sport och har förvärvat bland annat Emil ”Heaton” Christensen och Zainab ”zAAz” Turkie. Och nu utökar tidningen sin satsning med ”Esport-tv”.

Programmet kommer att ha flera kända gäster och man har höga förväntningar när det gäller tittarantal. Avsnitten kommer att vara 20 minuter långa och är tänkt att släppas en gång i veckan. E-sportprofilen Emil ”Heaton” Christensen, som många känner igen från hans medverkan i tv-programmet ”Mästarnas mästare”, kommer att axla rollen som programledare.

– Detta programformat finns för de flesta andra sporter. Denna satsning är en självklarhet för oss, då esport är en sport. Det ligger även helt i linje med Metros satsning och Metros satsning att vara det största och mest innovativa mediehus, säger Emelie Westermark, projektledare Metro, i ett pressmeddelande.

Oh My står för produktionen i samarbete med agenturen Orlando John. Flera e-sportstjärnor representerar Orlando John, däribland LODA och Olofmeister, vilket bådar för gott inför höstens avsnitt av Metros nya satsning.

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing