Kvalspel till “The International” 25 maj – 1 juni [Dota2]

Kvalspel till “The International” 25 maj – 1 juni [Dota2]

The International 5 Dota 2

Måndagen den 25 maj drog kvalspelen till TI5 igång; först ut är Kina och Amerika. På fredag den 29:e maj är det dags för Europa och Sydostasien. Vinnarna för varje kval får en inbjudan till The International, medan de som hamnar på en andraplats gör upp sinsemellan om dem två sista platserna till The International. Från Sverige ser vi Ninjas in Pyjamas och Alliance!

The International 5 förväntas bli den absolut största eSport-turneringen någonsin och prispotten spås bli osannolika 150 miljoner kronor! Det är mycket som står på spel och att inte kvala innebär en förlust på miljontals kronor.

Detta är också ett ypperligt tillfälle att prova på spel med riktiga pengar på eSport. På Esportbets finner du flera ingående recensioner av spelbolag och många exklusiva bonuserbjudanden. Betting på eSport har blivit allt större och är utmärkt för dig som vill vinna pengar bekymmersfritt.

[bonustable num=2 orderby=’_as_rating’ tag=’ti5′ ]

Vem lyckas kvala in?

Alla regioner är proppfulla med storlag och att förutsäga en vinnare blir lurigt, men vi ska försöka pricka in rätt lag för varje region.

I Kina finner vi egentligen bara tre relevanta lag: EHOME, CDEC Gaming och Wings Gaming. EHOME är förväntad etta tätt följt av CDEC och Wings. Med spelare som LaNm, rOtK och DDC så är EHOME snäppet bättre än sina motståndare. Detta tillsammans med tidigare resultat och vi känner oss säkra i att utse EHOME som vinnare för det kinesiska kvalet.

För Europa blir det svårare då vi har flera utmanare kapabla att vinna kvalet. Natus Vincere, Vega Squadron och Ninjas in Pyjamas är säkra kort som kommer gå långt i kvalet. Det ser tyvärr mörkt ut för svensklaget Alliance som inte förväntas ta sig ur gruppspelen. Mest troligt får vi en final mellan CIS-lagen Vega och Natus Vincere med Vega som segrare.

Det amerikanska kvalet ser ut att bli en lätt vinst för compLexity Gaming vars motståndare är amatörer i jämförelse. Utstickaren är Mousesports där 3 av 5 spelare är från Europa; laget formades för bara några veckor sedan och man har har bara haft några veckors förberedelse. CompLexity Gaming ser ut att ta hem NA-kvalet utan större problem.

Sydostasien bjuder oss på flera intressanta lag och blir den svåraste regionen att förutspå en vinnare för. De koreanska lagen MVP HOT6ix och MVP Phoenix är stora favoriter och kommer säkerligen ses i slutspelen. Vi satsar på MVP HOT6ix som har en väldigt stark femma.

Deltagare

Amerika 25-28 maj

Not Today
Void Boys
Wheel Whreck While Whistling
North America Rejects
Team Leviathan
ROOT Gaming
compLexity Gaming
eHug
mousesports

Kina 25-28 maj

EHOME
Energy Pacemaker
Newbee Young
TongFu WanZhou
Old Boys
CDEC Gaming
Vici Gaming Potential
TongFu
HyperGloryTeam

Europa 29 maj – 1 juni

4 Anchors + Sea Captain
Burden United
Power Rangers
Ninja in Pyjamas
Natus Vincere
London Conspiracy
Vega Squadron
HellRaisers
Alliance

Sydostasien 29 maj – 1 juni

5eva
Mineski
G-Guard
MVP.Hot6
TnC Gaming
MVP.Phoenix
Signature.Trust
Can’t Say Wips
Rave

[gs-fb-comments]

Nyheter inom esport

Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen
Svensklaget Fnatic på nytt bäst i världen

(bild: Emmanuel på Unsplash) Igår uppdaterade HLTV sin rankinglista och en påföljd blev att Fnatic gick förbi både Astralis och Natus Vincere. Det betyder att Läs mer

Regeringen vill införa nya gränser för spel
Regeringen vill införa nya gränser för spel

(bild: Markus Spiske på Unsplash) Regeringen menar att i oroliga tider ökar risken att folk vänder sig till spel. Därför vill de införa ytterligare restriktioner Läs mer

Promotional listing